i4Job


Moldovenii din Austria sunt primiti cu drag pe site-ul nostru, dar si pe cel special dedicat statului vecin, Austria. Pana acum am resuit sa reunim aici pe site comunitatea din Germania, Elvetia, prin urmare ne este la fel de placut sa avem si o comunitate de moldoveni din Austria. Daca sunteti interesati sa postati anunturi de interes general, sau poate stiti un magazin moldovenesc in Austria, sau o firma care angajeaza moldoveni, puteti posta aici fara nici o problema, in mod gratuit.

Pana vom avea cate o pagina cel putin pentru fiecare oras in care exista o comunitate de moldoveni, puteti posta aici, sau faca este ceva de interes general, puteti posta la rubricile special destinate oraselor respective. Sper ca va dam o veste buna atunci cand va anuntam ca a fost semnat Acordul dintre Republica Moldova si Austria in domeniul securitatii sociale, ceea ce inseamna ca fiecare tara va plati cota sa pentru munca desfasurata legal pe teritoriul sau.

Atunci cand ajungeti in Austria va sfatuim sa va angajati legal, in cest fel veti beneficia de toate drepturile legale. Nu uitati ca desi cetatenii moldoveni pot circula liber si fara restrictii in Uniunea Europeana, deci si in Austria, asta nu va da dreptul legal la munca. Daca ati gasit un loc de munca in Austria, ar trebui sa reveniti in tara si sa solicitati un permis de munca in Austria.

moldoveni in graz