i4Job


Am primit azi un email de la un grup de moldoveni din Dortmund, iata ce rugaminte au avut si cum poti lua legatura cu ei. In plus puteti afla cum pot lucra moldovenii legal in Germania si cum pouteti gasi o locuinta in Dortmund. Cele mai multe locuri de munca disponibile pentru moldoveni sunt in transporturi, atat la firme precum Hermes sau DHL, dar si in constructii.

Buna ziua prieteni, eu sunt Alexandru si locuiesc legal in Dortmund de trei ani. Lucrez la DHL si transport colete, la inceput am lucrat la Hermes, o firma destul de mare care transporta colete in intreaga Germanie. La inceput nu stiam limba, de aceea m-am angajat prin intermediul unor cetateni rusi ce lucrau cu firma Hermes din Munchen. Intr-un fel a fost bine, pentru ca desi munceam de la 7 dimineat apana la 8 sau chiar 9 seara, am reusit sa strang ceva bani, sa-mi cumpar o dubita si asa in 6 luni am reusit sa ma mut in Dortmund. Aici am intalnit un grup de moldoveni de care m-am atasat imediat. Acum lucrez la DHL, munca este mult mai usoara – iar salariul mai bun. Am vandut masina pentru ca la DHL primesti masina de la firma, intre timp am invatat si limba germana si acum totul este ok.

Va invit pe toti la restaurantul Holzknecht de pe Hohe Straße 5 sa bem o bere buna nemteasca si sa stam la o sueta, eu si prietenii mei suntem in fiecare weekend acolo. Nu am gasit inca un restaurant moldovenesc in Dortmund, dar inca mai cautam, caci ne este tare dor de mancarea noastra moldoveneasca.

Moldovenii din Dortmund

Moldovenii din Dortmund