i4Job


Dupa ce am scris despre romanii din Dachau, imediat mi-am amintit de comunitatea romaneasca din Nurnberg. Recunosc ca legatura s-a stabilit si datorita procesului ce a avut loc la Nurnberg, strans legat de evenimentele tragice din Dachau. Insa daca nu stiati, romanii din Nurnberg au deja o comunitate pe FaceBook. Da, sunt doar 44 de persoane care au reusit sa dea Like paginii, insa cu siguranta sunt mai mult de 40 d epersoane in Germania stabilite la Nurnberg.

Romanii din Nürnberg

Locul de intalnire al romanilor din diaspora este de obicei la biserica, iata de ce va recomandam sa cautati duminica grupuri de romani la Mitropolia din Nürnberg. Pentru a ajunge la ea este suficient sa ajungeti cu trenul sau cu alt mijloc de transport la Statia Maximilianstraße, de acolo aveti doar doua minute de mers pana la Mitropolie.

Adrsa Mitropoliei din Nürnberg:

Fürtherstraße 166-168,
D-90429 Nürnberg

Cum ne gasim un loc de cazare, atat in Nürnberg dar si in alt oras: cautam frumusel pe Google zimmervermittlung+orasul in care dorim sa gasim un loc de cazare. Daca mai stiti si germana este excelent, insa va asigur din proprie experienta ca merge si cu engleza, majoritatea nemtilor o cunosc. Sfat important! Dovediti fara echivoc celui ce va inchiriaza ca aveti cum sa platiti chiria – bani la banca, salariu sau alte mijloace banesti. Nu spuneti ca o sa.. ma angajez si o sa .. am bani, riscati sa nu gasiti nimic, caci neamtul vrea siguranta, nu pe cineva care sa stea doar 3 luni. Caci oricum veti achita echivalentul a trei chirii inca din prima luna.

Romanii din Nurnberg