i4Job


Am primit cateva email-uri legate de tepele ce se dau pe internet legat de munca in Germania, asa ca am decis sa facem un colt separat unde sa ne spunem experientele, poate asa ajutam pe multa lume sa nu mai pateasca ca noi. Am sa va povestesc una din istorii, urmand ca voi sa postati in continuare alte experiente de acest fel [tepe adica] legate doar de Germania – specificati orasul si date de identificare a celor ce v-au pacalit.

Teapa sofer in Germania

Buna ziua, ma bucur ca v-am gasit si ca pot sa imi spun si eu patania cu locul de munca in Germania, sper sa fiu de ajutor multora. Anul trecut am gasit un anunt pe internet legat de un loc de munca ca sofer la o firma de coletarie [ moderat de admin] din Hamburg. Dupa lungi discutii m-au convins sa plec in Germania cu masina proprie, evident cu numere de Romania. Trebuia sa ne intalnim pentru a ma caza si a incepe munca imediat ce ajung in Hamburg. Am plecat de dimineata la ora 3 si seara eram deja la 8 – 8: 30 in Hamburg, am sunat la telefon pana aproape am ramas fara cei 15 euro din contul cartelei. Cu greu neamtul [am descoperit ca era de fapt un rus] a aparut si m-a cazat intr-un fel de pensiune, foarte murdara unde mai erau cazati cativa lituaninei si un polonez. In afara de faptul ca am muncit pentru 400 de euro + banii de benzina, am aflat ca de fapt asa procedeaza ei, te pacalesc sa muncesti pe rupte 12 sau chiar mai multe ore pe zi, sa livrezi pachetele si la salariu, teapa! Dupa o luna de zile m-am intors in Romania mai sarac decat am plecat, din cei 400 de euro, 200 dadusem pe chirie, restul pe mancare. Mare atentie la ce si cu cine discutati!

Scrisoarea era mai lunga, am mai tait noi din ea, este semnalul ca puteti incepe sa ne scrieti despre tepele cu locuri de munca in Germania!

tepe locuri de munca