12 legi stranii din Germania
De 

i4Job


In legislatia fiecarei tari exista legi ciudate, amuzante si uneori pur si simplu stranii. Germania, desi poate fi caracterizata ca o tara pedanta si cu bun simt, nu face exceptie. Desigur, daca sapi mai adanc, atunci pentru fiecare astfel de lege exista o explicatie logica sau sens, dar la prima vedere, s-ar pare ca redactorii acestor reguli nu prea erau in apele lor cand le-au scris.

1. Legea privind functionarea si controlul telecabinelor este, fara indoiala, necesara si corecta.
In landul Mecklenburg-Vorpommern actioneaza la fel o asemenea lege. Totul era ok, daca nu ar exista un impediment clar, pe teritoriul acestor tinuturi nu exista munti si, in consecinta, nu exista si telecabine. Refuzul unei astfel de legi este imposibila totusi, deoarece, in conformitate cu standardele UE, pentru asta se aplica o amenda de 800.000 de euro.

2. Masina este proprietatea privata a unui subiect. Prin urmare, nudistii si voyeuristii se pot bucura – nimeni nu-i va aresta pentru ca stau goi in transportul lor. Dar, daca s-ar decide sa iasa in afara masinii, ar trebui sa pregateasca imediat 40.000 de euro pentru a plati o amenda.

3. Candva un batalion de soldati a traversat in pas de mars un pod din orasul Sankt-Petersburg. Podul s-a prabusit. A fost caderea podului cauzata de marsul vesel al soldatilor, sau din cauza sistemului de fixare slab – fapt necunoscut. Dar, pentru orice eventualitate, germanii au decis sa se asige si sa interzica mersul in pas de mars pe poduri.

4. Locuitorii din alte tari ale Uniunii Europene uneori au mai multe drepturi in Germania decat germanii insisi. Artizanii-germani, care doresc sa aiba propria sa afacere, au nevoie de o diploma corespunzatoare, dar cetatenii altor tari n-au nevoie de un astfel de document. O situatie similara exista si cu legaturile familiale – in cazul in care un rezident al Germaniei vrea sa aduca la el orice ruda, birocratia ii este asigurata. Cetatenii altor tari care traiesc in Germania nu au astfel de probleme.

5. Aceasta lege pare ciudata oricum: din 1930, Mos Craciunii de ciocolata sunt luati in considerare si ca iepurasi de Pasti.

6. Daca va decideti sa deschideti o cafenea in orasul Bad Sooden-Allendorf, atunci trebuie sa stiti ca umbrele din aer liber si pernele pe scaune trebuie sa fie de nuante pastelate sau culori bej si nisip. Pentru culori aprinse va asteapta o amenda mare.

7. Mergand pe plajele germane, mai bine lasati galeata si lopata casa – in multe zone de plaja construirea de castele este strict interzisa. Exista, totusi, un loc unde vi se va permite sa construiti o cetate, dar dimensiunea sa este in mod clar reglementata prin lege.

8. Germanii sunt foarte pasionati de ciclism si aproape fiecare oraa este dotat cu piste speciale pentru biciclete. In afara de Heligoland, unde legea interzice circulatia pe biciclete si camioane. Exceptie fac medicii, pompierii si politistii care se afla in actiune.

9. Daca un angajat a decedat in timpul unei calatorii de afaceri, durata calatoriei este considerata expirata. Dupa cum puteti vedea, totul este logic aici. Dar pentru un german exista lucruri mai rele decat moartea, de exemplu, impozitele. Conform legii, moartea contribuabilului nu este o modalitate de a deduce un credit fiscal mare.

10. Apicultorii din Germania trebuie sa fie in acelasi timp si sprinteri, deoarece, conform legii, in cazul in care un roi de un unui proprietar se amesteca cu roiul altuia, atunci stapan se socote acel care primul prinde albinele. Da, apropo, in timpul urmaririi, se permite trecerea pe teritorii straine.

11. Compensarea asigurarii unui accident este calculata in moduri diferite, in functie de locul si de momentul in care s-a intamplat. De exemplu, in Dortmund, exista o lege potrivit careia, daca adormi la locul de munca si ai cazut de pe scaun, atunci caderea va fi clasificata ca un accident la locul de munca numai in cazul in care se dovedeste ca ai cazut doar din cauza surmenajului de la fluxul de lucru.

12. Si ultima lege incomoda ii va multumi pe cei care doresc sa organizeze o explozie nucleara. In Germania, pentru aceasta mica gluma, riscati doar o amenintare cu inchisoarea sau amenda.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.