Atribute si traditii ale Adventului
Ro 

i4Job


3 Decembrie este prima duminica a Adventului si inceputul anului bisericii. Deci, in Germania incep oficial pregatirile pentru Craciun: este timpul pentru a incepe a decora casa, a aprinde prima lumanare pe coroana de Advent, a pregati cadourile pentru cei dragi si a astepta cu nerabdare Ajunul Craciunului.

Cuvantul „Advent” vine din latina „adventus” si inseamna „venire”. Se are in vedere asteptarea venirii lui Isus Hristos pe lume in prima zi a Craciunului.

In acest an, prima zi de Advent a fost la 3 decembrie. Fiecare duminica ulterioara va fi sarbatorita ca a doua, a treia si a patra Adventa. Timpul de inainte de Craciun se incheie cu Ajunul Craciunului (Heiligabend) pe data de 24 decembrie. 25 si 26 decembrie este prima si a doua zi de Craciun (Weihnachten).

In timpul adventului in biserici dimineata se incepe Sfanta Liturghie la cere este sarbatorita Fecioara Maria. In biserica Adventul este vazut ca o perioada de pocainta intensa – credinciosilor li se recomanda sa treaca la sacramentul marturisirii si la realizarea actelor de caritate.

Cu toate acestea, Advent este o sarbatoare, care este sarbatorita nu numai de biserica, ci si de oamenii obisnuiti acasa. Nu conteaza daca sunteti religios sau nu, Advent este momentul in care puteti manifesta o preocupare deosebita pentru cei dragi. Pentru copii, parintii pregatesc un cadou special: calendarul Advent (Adventskalender). Poate avea o forma diferita, dar principalul lucru in el este cate o surpriza pentru fiecare zi. Calendarul are exact atatea ferestre sau usi inchise, cate zile sunt inainte de Craciun.

In fiecare zi, copilul deschide una dintre ferestre si gaseste in interior un mic cadou: ceva dulce sau o jucarie. Asa este luminat Ajunul Craciunului, si asteptarea in sine devine festiva.

Prototipul calendarului modern a aparut in secolul al XVII-lea. In familiile religioase in fiecare zi inainte de Craciun erau atarnate pe perete 24 de fotografii bisericesti una dupa, astfel copiii erau pregatiti spiritual pentru Craciun. Forma populara a calendarului Advent de azi a aparut foarte recent, la sfarsitul secolului trecut. Ideea i-a venit in cap unei nemtoaice, Frau Lang – asa a facut ea asteptarea Craciunului mai interesanta pentru fiul ei.

Parintii moderni nu mai sunt nevoiti ca faca personal calendarul Advent – o cutie de dulciuri, ascunsa in spatele ferestrei cu numarul de zile de Advent, este acum disponibil in fiecare magazin.

Multi germani anume de la prima adventa incep sa decoreze casele si apartamentele cu simboluri de Craciun: ramuri de molid, ornamente si ghirlande. Un alt simbol important al Adventului si al decorului traditional de Craciun este coroana adventa (Adventskranz). De obicei se face din ramuri de copaci vesnic verzi si decorate cu panglici rosii si verzi, conuri de pin si patru lumanari – cate una pentru fiecare saptamana de Advent – acestea sunt aprinse una cate una, in fiecare si de duminica. Lumina celor patru lumanari de pe coroana de flori este apropierea treptata de lumina de Craciun, iar ramurile verzi de molid sau pin, din cerc – un simbol al vietii vesnice, si, astfel, de asemenea, a lui Dumnezeu insusi. Dar cununa de advent impodobeste si casele germanilor nereligiosi …

Toate cele patru saptamani ale Adventului sunt un timp fericit pentru cei care cred in frumoasa poveste a Craciunului. Chiar si pentru oamenii nereligiosi timpul adventului este plin de un farmec deosebit. La urma urmei, amintirile din copilarie despre anticiparea fericita a Craciunului sunt asociate cu el.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *