Ce anume inseamna Gewerbe in Germania
Ro 

i4Job


Dca doresti sa vii in Germania si sa incepi o activitate ca lucrator independent, adica a lucra cu Gewerbe, lucrurile nu sunt nici pe departe asa de complicate cum ar parea la prima vedere. Un alt termen folosit in Germania pentru cei ce lucreaza ca independenti este Selbstständig. Activitatile pe care le poti face in Germania cu Gewerbe sunt diverse, presupunand in general ca te vei descurca prin forte proprii, dar ai posiblitatea de a lua si cateva ajutoare.

Totusi nu te poti inregistra ca liber profesionist daca nu posezi documente care sa ateste ca poti face acest lucru, de exemplu ca sofer ai nevoie de permisul de conducere, mai vechi de un an de zile. Competentele profesionale se inregistreaza la Handwerkskammer. In Germania primul pas important este inregistrarea activitatii de Gewerbe la Finanzamt – adica la Finante. Dupa inregistrare veti primi prin posta la adresa de domiciliu Steuernummer – adica formularele in vederea eliberarii numarului fiscal. Cand ati inceput activitatea va trebui sa eliberati facturi pentru orice ban incasat. Daca credeti ca veti incasa mai mult de 17.000 de euro anual, va puteti inregistra ca platitor de TVA.

Declaratiile fiscale se depun anual si se numesc die Steuererklärungen, moment in care aveti deja nevoie de un contabil din Germania. Iata in continuare cateva date de care trebuie sa tineti cont:

Asigurarile sociale in Germania sunt obligatorii in cazul in care incasati bani dintr-un Gewerbe. Asigurarile de sanatate se numesc die Krankenversicherung iar cele pentru pensie die Renteversicherung. Succes!

gewerbe-de


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *