Cum inmatriculez o masina in Germania – Zulassung
De 

i4Job


De obicei romanii mai vin si cu masinile din Romania in Germania, iar aici dupa sase luni maxim, trebuie sa o inmatriculeze pe adresa unde au anmeldung – resedinta. La fel fac si cei care iau o maisna noua sau una second hand. Masina trebuie inmatriculata in Germania, iar voi va trebui sa mergeti la Kfz-Zulassungsstelle ca sa inscrieti masina in circulatie. Nu dureaza prea mult si nici nu este scump  – in jur de 60 de euro. Cauti biroul cel mai apropiat? Verifica adresa ta pe site-ul oficial.

Cum inmatriculez o masina in Germania – Zulassung

Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul

» cartea de identitate a vehiculului (Fahrzeugbrief/ Zulassungsbescheinigung Teil 2);
» adeverinţa pentru inspecţia tehnică și de poluare (Haupt – und Abgasuntersuchung)
» polița de asigurare auto oligatorie sau numărul electronic de asigurare RCA (eVB );
» actul de identitate valabil şi adeverinţa de domiciliu emisă de primărie (Meldebescheinigung);
» acord de plată a impozitului auto către administraţia finanţelor (SEPA-Lastschriftmandat zum Einzug der Kraftfahrzeugsteuer), document care se obţine de la ghişeu
» dacă înmatricularea se face prin împuternicit, împuternicire şi actul de identitate valabil a împuternicitului
» extras din registrul comerţului (Handelsregisterauszug) sau certificatul de înregistrare a unei întreprinderi PFA (Gewerbeanmeldung) pentru înmatriculări pe firme.

In anumite sitiatii se mai cer si alte acte in plus, iar daca proprietarul vrea sa-si pastreze numerele va trebui sa iti faci altele noi ( Kennzeichen ). Nici asta nu costa scump si ai posibilitatea sa le comanzi si online. Daca nu te pricepi, gasesti o firma in apropierea oricarui birou de inmatriculari. Atentie! Exista mai multe feluri de numere de inmatriculare in Germania – Numere EU – cele cu aceasta inscriptie pe fundalul albastru, sunt numerele obisnuite, au trecut landul pe ele si TÜV-ul pe numarul din spate. Costa in jur de 30 de euro.

Daca vreti sa aduceti masina in Romania veti merge cu ea la Zulassungsstelle, de unde obtineti numerele pentru export, acele numere care au in dreapta o data scrisa pe fundal rosu. Este evident data pana la care sunt valabile numerele. Ele costa in jur de 35 de euro, cu mici diferente in functie de land. Daca trebuie sa mutati maisina intr-un alt oras/land puteti lua numere cu durata limitata de 10 euro. Daca vrei numere preferentiale nu te costa mult, platesti rezervarea 2,60 euro si pentru numere mai dai 10,20 euro! Mult mai ieftin ca in Romaina sau Moldova! Despre clasele de poluare cu alta ocazie!

Înmatriculare mașina Germania
Cum înmatriculez o mașina în Germania – Zulassung


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.