Cum sa memorezi landurile germane? (I)
De 

i4Job


Este cunoscut faptul ca Germania este formata din saisprezece landuri. Fiecare dintre ele are propriul sau caracter si o istorie unica, deoarece pana la mijlocul secolului al XIX-lea pe teritoriul Germaniei moderne au existat multe state mici care-si schimbau in mod constant granitele. Chiar si dialectele vorbite de oamenii din diferite parti ale Germaniei sunt foarte diferite unul fata de celalalt.

Tarile vecine (Franta, Polonia, Cehia, Danemarca si altele) fiecare la timpul sau au influentat puternic zonele de frontiera din Germania. Landurile germane difera chiar si prin legile lor. Sa incercam cel putin cu aproximatie sa simtim unicitatea fiecarui land.

Germania moderna s-a format din cele 16 landuri la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Vechile teritorii germane care au aparut pe teritoriul Germaniei de Vest includ Baden-Württemberg, Bavaria, Bremen, Hamburg, Hessen, Saxonia Inferioara, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saar si Schleswig-Holstein (Aceste landuri existau din anul 1952, Saar din 1957). Dupa razboi, Berlinul avea un statut special.

De asemenea, RDG era impartita in landuri (Brandenburg, Mecklenburg-Pomerania, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Turingia), dar in 1952 landurile au fost inlocuite cu paisprezece districte, doar in 1990 a fost reluata diviziunea pe landuri. Dupa unificarea Germaniei in 1990, aceste landuri s-au alaturat landurilor din Republica Federala Germania (acum ele sunt numite noi) si au devenit saisprezece (Berlinul a primit de asemenea statutul de land).

Landul federal german (Bundesland) este considerat astazi un stat membru al federatiei (Gliedstaat). Asa se numeste acesta in documentele oficiale de stat.

Este important ca nu Germania este impartita in landuri, ci landurile federale, unindu-se, formeaza statul german.

In articolul urmator vom studia fiecare land in parte si pozitile lor in Germania de astazi!

Landurile Germaniei


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.