Germania de la A la Z
De 

i4Job


Acest articol va fi la fel de util atat pentru cei care n-au vizitat niciodata aceasta tara, cat si pentru cei care locuesc acolo. Stiti toti cum ne acapareaza rutina zilnica si de obicei in afara de cartierul in care locuim sau muncim nu prea avem timp pentru nimic.

Un sfat simplu si evident pentru cei care nu au fost in Germania, dar doresc sa schimba asta: incepeti cunostinta cu Berlinul. Mai ales ca exista atat de multe excursii si tururi ca aproape oricand puteti prinde ceva la un pret foarte rezonabil. Deja din ziua a doua sau a treia in capitala germana, veti intelege cu certitudine daca va place sau nu Germania (si daca aveti deja formate stereotipuri despre tara si locuitorii sai, o rasturnare de opinii este foarte posibila). Pur si simplu nu va limitati plimbarile in oras prin zonele „turistice”: lasati traseul sa acopere districtele din fostul Berlin de Vest si alte locuri neperturbate – altfel impresiile vor fi incomplete.

Germania este prea diferita pentru a putea atat de usor sa enumeram toate avantajele ei principale (si minusurile la fel). Dar vom incerca. Programul de excursii foarte imens, foarte divers – este real. Hoteluri curate pentru toate gusturile este unu prosperitatea – doi. O multime de magazine si centre comerciale unde puteti face cumparaturi-chilipiruri este trei. O vacanta de plaja la Marea Baltică, cu o clima blanda, relaxarea rurala la lacurile din Bavaria si recreerea in Baden-Baden sunt locurile patru, cinci si respectiv sase. Sa nu uitam si despre educatia traditional de inalta calitate din Germania. Ei bine, si gastronomia germana, precum vinul si berea, le lasam in mod deliberat in afara parantezelor: gusturile nu se discuta. Dar pe toata lumea pe care am intrebat-o, le-a place foarte mult.

Germania de iarna este un subiect separat. Statiunile de schi germane – trasee ingrijite cu schiuri robuste de après. Un alt lucru este ca profesionistii pot fi mai putin interesati: aproape nu exista coborari dificile.

Regiuni in Germania

Cel mai remarcabil lucru pentru turistii din nordul tarii este Saxonia Inferioara si orasul Hamburg. Agricultura infloritoare, multe domenii, ferme si peisaje frumoase, inclusiv munti. Hamburg in epoca medievala a fost un mare port maritim, astfel ca de atunci au ramas multe castele si cetati. Astazi Hamburgul este al doilea oras ca marime din Germania si centru cultural – in acest oraa exista mai mult de 40 de teatre.

In partea de sud este cel mai popular land turistic – Bavaria, care mai este numit si „pamantul berii”. La München se organizeaza anual faimosul festival Oktoberfest, care atrage mii de calatori, precum si Castelul Neuschwanstein si pantele alpine. In plus fata de bere, Munchen este notabil pentru faptul ca este capitala fotbalului german, centrul de arhitectura si centre culturale si, de asemenea, un oraa foarte vesel (la fel ca aproape tot restul sudului Germaniei).
Oktoberfest din München in 1999 a fost adaugat la Cartea Recordurilor Guinness – in perioada intregii sarbatori a festivalului oaspetii au baut 5,8 milioane de litri de bere.

Un alt land din sud-vest – Baden-Württemberg – este centrul educational al tarii, pe teritoriul sau exista pana la zece universitati, unde mii de studenti din intreaga lume vin in fiecare an. Si acesta este un loc pitoresc, exact aici este faimosul lac al Constance. De asemenea, in Baden-Württemberg sunt localizate sediile principale ale companiilor de automobile (Porsche, Mercedes-Benz, etc.). Centrul sau – orasul Stuttgart – este considerat drept capitala germana a tehnologiilor inalte.

North Westphalia din vestul tarii este o regiune industriala. Multe intreprinderi industriale sunt concentrate aici, iar capitala – orasul Düsseldorf – este unul dintre cele mai mari centre economice unde se afla sediul principal al corporatiilor internationale de renume. In plus, exista numeroase situri istorice, galerii si muzee.

Partea estica a Germaniei este notabila pentru Saxonia si capitala sa – orasul Dresda. Candva, orasul a fost resedinta regala pentru regii din Saxonia, in timpul celui de-al doilea razboi mondial a fost distrus, dar prin miracol, toata arhitectura baroca a reusit sa supravietuiasca. Orasul se afla pe raul Elba, asa ca se numeste „Florenta germana”.

Si la final, Berlinul este situat, de asemenea, in est si are faima uneia dintre cele mai distractive, luminoase si libere capitale europene. Este renumit pentru muzeele, gastronomia, cumparaturile ieftine si de inalta calitate. Aici apar multe tendinte in moda si sociale, care sunt apoi preluate de intreaga lume.

Clima in Germania
Clima din tara este temperata, in nord este marina, in restul teritoriului – de la marina la continentala. Vremea este adesea schimbatoare, in mijlocul verii se poate brusc raci, iar in ianuarie – aproape temperaturi de primavara. Datorita presiunii scazute din timpul iernii, temperatura este intre -4°C si 0°C, dar in unele locuri poate scadea la -20 °C. Temperatura medie a celei mai reci luni, ianuarie, -3 … + 2 °C, mai rece este doar in muntii de la granita de sud: -6 … -10 °C. Temperatura medie in iulie este de + 16 … + 20 °C. Ploua in principal in perioada toamna-iarna. Vara in Germania nu este foarte cald, asa ca o vizita in tara este ideala pentru cei care nu tolereaza caldura. Luati o umbrela – ploaia este posibila.

In Berlin, in timpul iernii, temperatura este de obicei mai mare de zero in jur de +2 … + 3 °C. Zapada cade rar si pe o perioada scurta. Craciunul cu zapada este o raritate aici.

Germania de la A la Z
Germania de la A la Z


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *