In ce case locuiesc nemtii?
De 

i4Job


Multe orase germane au reusit sa-si mentina farmecul. In asezarile care au evitat daunele majore din timpul celui de-al doilea razboi mondial, dezvoltarea urbana are multe secole, ceea ce reprezintă o admiratie pentru turisti. Cladirile pe jumatate din lemn inca impodobesc aspectul multor parti vechi ale oraselor.

Fiecare tara are cliseele sale, ideea standard despre Germania, de asemenea, nu se poate fara Oktoberfest, carnati si, bineinteles, casele atst de confortabile, care par a fi din turta dulce, germana. Aceasta imagine idilica a casei ii cheama pe multi care sunt indragostiti de Germania. Dar este asa cu adevarat si in ce fel de case traiesc ca intr-un castel burgherii germani?

Fachwerkhaus (casa cu cadre) – este exact acea viziune a „cartii postale” a Germaniei: o casa de basm pe care doriti sa o admirati fara incetare – si chiar mai bine sa traiti in ea! Casa este alcatuita dintr-un cadru din lemn, cavitatea caruia este umpluta cu un amestec de lemn si argila sau, in unele cazuri, cu caramida. Casele Fachwerk sunt o parte integranta a arhitecturii tarii, fara ele este imposibil sa ne imaginam Germania. De regula, astfel de case se afla in partile vechi ale oraselor (Altstadt).

Reihenhaus (casa sectionata) este o casa separata care face parte dintr-un rand de case construite una langa alta. Casele sectionate predomina in partile centrale a oraselor. In afara centrului istoric al orasului exista, de regula, case de locuit si case pentru doua apartamente.

Doppelhaus este, de regula, o casa din doua apartamente. Dar nu va speriati – casa nu se imparte cu oricine, cu exceptia familiei. In majoritatea cazurilor, acest tip de locuinta reprezinta doua case cu un zid comun, fiecare dintre ele se afla pe teren propriu si are intrare proprie. Deci, nu va faceti griji despre cum sa prindeti rand la baie dimineata, in faaa vecinilor, nu-i nevoie.

Einfamilienhaus (casa pentru familie) – este o cladire rezidentiala, care serveste drept casa pentru o familie si contine un apartament conditional. De obicei, aceste case sunt pentru o singura familie, sunt detinute de utilizatori si, prin urmare, se numesc case particulare.

Sozialwohnung (apartament municipal) este o cladire rezidentiala construita din fondurile publice. Aceste apartamente au preturi destul de scazute pentru intretinere, deoarece sunt destinate, in principal, unor segmente ale populatie cu venituri mici (familii mari, persoane cu handicap). Pentru a inchiria un astfel de apartament, trebuie sa aveti un permis special. Aceasta permisiune, respectiv, este primită de persoanele ale caror venituri nu depasesc o anumita limită admisa. Apartamentele municipale sunt obtinute in ordinea randului de asteptare, dar, deoarece randul la astfel de apartamente este mult mai mare decat numarul lor, ele sunt distribuite in dependenta de nevoia urgenta. De exemplu, locuinta municipala vor fi acordata in primul rand unui pensionar cu dizabilitati care locuieste la etajul 5 intr-o cladire fara lift.

Wochenendhaus (cabana de vara) – o casa sau cabana, situata intr-o zona rurala, naturala, pentru o vacanta sau week-end. Unele case de vara sunt situate in locuri foarte frumoase: pe malul unui lac sau cu vedere la munti. De la o mica gradina la marginea orasului (Schrebergarten, Kleingarten), casele de vara difera, in principal, cu dimensiunea. Acestea sunt, de regula, dotate cu echipamente sanitare moderne, se trag gaze si este disponibila reteauna de energie electrica.

Bungalow – este o casa cu un singur nivel care poate avea o varietate de acoperisuri. denumirea insusi provenea din limbile nord-indiene si inseamna literalmente „in stil bengalez”. Istoricul raspandirii unei astfel de constructii rezidentiale se datoreaza faptului ca, in secolul al XVIII-lea, colonialii britanici care traiau in regiunea Bengalului au luat casele locale ca model pentru constructia de locuinte si le-au reprodus. Bungalourile tipice au un etaj si o veranda spatioasa. In Germania, varful popularitatii bungalow-ului a fost in anii 60 ai secolului XX.

Voi in ce casa ati dori sa traiti?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *