In ce cred germanii?
De 

i4Job


Germania, la prima vedere, pare a fi o tara religioasa. Un numar mare de biserici, manastiri, catedrale … Si cele mai importante sarbatori din Germania sunt Pastele si Craciunul – care, dupa cum stim, sunt religioase. Acum doar cateva decenii in urma era asa: in zilele de duminiaă germanii mergeau la biserica, o treime din cei din vestul tarii se rugau inainte de fiecare masa si sarbatorile erau petrecute cu toate traditiile.

Ce se intampla acum?

In ultimii ani, bisericile germane si-au pierdut enoriasii. In ultimul an, aproximativ 180.000 de persoane au parasit Biserica Catolica, in timp ce protestantii au pierdut aproximativ 120.000 de credinciosi. In fiecare an numarul germanilor separati de biserica creste. In plus, estul Germaniei este de asteptat sa fie mai putin religios decat vestul.

Nu toti cei care au incetat sa frecventeze biserica au devenit necredinciosi [ atei ] intr-o clipa si au incetat sa se gandeasca la Hristos. Unii s-au saturat sa doneze o anumita suma de bani in fiecare luna. In Germania, exista o taxa bisericeasca: daca doriti sa botezasi copiii, sa va cununati intr-o biserica si sa fiti considerati oficial credincios – o platesti. Nu ca, noi nu avem suficiente taxe la biserica!

Citeste si modalitatle de a vedea programe romanesti in Germania!

Iar altii – in agitatia moderna, pur si simplu nu mai au timp sa-l dedice altor lucruri, in afara de munca si de familie. Si totusi astazi: 30% dintre germani sunt catolici, altii 30% nu apartin vreunei credinte sau se considera atei, 28% sunt protestanti, 5% sunt musulmani.

In acelasi timp, doar 22% dintre credinciosii germanilor occidentali si 12% dintre credinciosii din est frecventeaza slujbele bisericesti.

Interesant este faptul ca 85% dintre germani doresc ca bisericile traditionale sa tina pasul cu vremurile si sa includa evenimente mai interesante in programul lor. De exemplu, cantand cuvantul lui Dumnezeu in muzica moderna.

Germani si semnele

Germanii ne par foarte rationali si practici. Credinta in semnele prevestitoare ar trebui sa le fie straina. Si intr-adevar germanii nu scuipa cu fiecare onevoie si fara peste umar. Dar ei au versiunea proprie a acestei fraze, desi ei o folosesc mai putin: toi-toi.

Ei nu trec de cealalta parte a drumului cand vad o pisica neagra. Desi stiu ca promite nenorocire – dar numai ceea ce a fugit de la stanga la dreapta, oricare alta – este fara pericol. Dar exista o serie de semne pe care germanii le respecta cu atentie. Iata cateva lucruri care, conform oamenilor din Germania, aduc fericire:

De exemplu, trifoiul cu patru frunze. De obicei, un trifoi consta din trei frunze, dar foarte rar exista o frunza cu patru foi – asta aduce noroc. Legenda spune ca Eva, expulzata din paradis, a adus-o cu ea in memoria timpurilor placute, o astfel de frunza cu patru foi. Nici macar adevarata, ci doar o frunza de trifoi brodata pe haine va protejeaza impotriva tuturor nenorocirilor – aproape o jumatate buna din germani cred in ea.

Afla cum gasesti un contabil roman in Germania!

Porcul este, de asemenea, un simbol al fericirii si norocului. Acesta este motivul pentru care de Anul Nou apar in vanzare animale- porcusori cu martipan, pe care toata lumea le da unii altora – pentru noroc. Din cele mai vechi timpuri, se crede ca si o intalnire cu un cosar, aduce noroc. Aceasta profesie era considerata anterior foarte importanta, pentru ca i cazul in care cosarul a lucrat, inseamna ca in casa va fi cald si va fi mancare! Acum, intalnirea cu un cosar este o raritate si o mare parte din noroc in afaceri este ceea ce orice german se bazeaza dupa intalnirea cu el.

De asemenea, germanii onoreaza buburuza, care se presupune ca nu promite nimic altceva decat fericire. Nu degeaba este numita „de laDumnezeu”, dar in limba germana ea este numita „Marienkäfer” – in onoarea mamei lui Isus – Maria. De mult timp aceasta insecta necomplicata a fost considerata de agricultori drept „un dar de la Dumnezeu”, deoarece proteja plantele de daunatori.

Mai au germanii au un semn – sa se priveasca in ochi in timp ce ridica paharul. Este necesar sa te uiti in ochi la cel cu care vrei sa ciocnesti si nu la paharul de vin. In caz contrar: va asteapta sapte ani de nefericire. 63% dintre germani cred in asta.

Afla ce faci daca ai permisul suspendat in Germania!

De asemenea, germanii nu ar trece niciodata sub scara sprijinita de perete. Mai exact 65% dintre ei! Aceasta aduce nenoroc. La urma urmei, scara de trepte atasata la perete formeaza un triunghi, care, la randul sau, este sfant (simbolul Sfintei Treimi). Efectuand o intrare in aceasta zona sfanta, o persoana forteaza mana puterilor superioare asupra sa.

Asemenea semne sunt de cele mai multe ori caracteristice germanilor. In acelasi timp, majoritatea (70%) dintre germani se considera ne-credinciosi. Ceva de genul asta: „Oh, noi nu suntem superstitiosi deloc, dar asteptati un minut – voi lua aceasta frunza de trifoi pentru noroc.”

In ce altceva mai cred germanii?
20% dintre germani cred ca este posibil sa intre in contact cu cei morti.
23% cred ca au trait candva intr-o alta faptura.
64% dintre germani cred in extraterestri.
40% dintre germani citesc in mod regulat horoscoape, desi doar 4% dintre ei insista ca ei cred in ce au citit.
46% dintre germani cred ca exista oameni cu abilitati clarvazatoare.
Si, in final, o alta cifra interesanta: germanii sunt ca niste copii – fiecare al doilea crede in minuni!

germanii
In ce altceva mai cred germanii?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *