Landurile Germaniei: Niedersachsen si Nordrhein-Westfalen
De 

i4Job


Saxonia Inferioara sau Niedersachsen gazduieste 9,4% din populatia germana. Puterea economica a Saxoniei Inferioare consta in bogatiile sale terestre, precum saruri de roca si potasiu, petrol, gaze, carbune brun, minereu de fier si kieselguhr. Sectoare industriale importante sunt industria auto (uzinele VW din Wolfsburg), constructia de nave si pescuitul.
64% din suprafata Saxoniei Inferioare este utilizată pentru agricultură.

In unele regiuni din Saxonia Inferioara, în special pe tărmurile Mării Nordului si pe Insulele Frisone de Est, turismul joaca un rol foarte important. De aceea, exista multe parcuri, zone verzi care fac viata turistilor si mai placuta si mai romantica.
Saxonia Inferioara se invecineaza la nord cu insulele est-frisone in Marea Nordului si Schleswig-Holstein, la vest cu Olanda, la sud-vest cu Renania de Nord-Westfalia, la sud cu Hesse, la sud-est cu Turingia, la est cu Sachsen Anhalt, iar in nord-est cu Mecklenburg-Vorpommern. Saxonia Inferioară ocupă partea de nord-est a Germaniei.
Pe partea de jos a zonei joase se află peisajele de pe muntele Saxonului de jos si pe dealuri (Wesergebirge, Osnabrucker Bergland, Lappwald, Deister, Süntel, Itch, Hils, Zolling), care apartin deja diviziunii montane central-germane.
Partea nordică a Saxoniei Inferioare este foarte diferită de cea de jos a landurilor. De-a lungul coastei Marii Nordului, exista multe zone mari si mici cultivate de pustii si mlastini.

Renania de Nord-Westfalia

Renania de Nord-Westfalia sau Nordrhein-Westfalen cu 17,9 milioane de locuitori este cel mai populat stat federal al Germaniei. Aproximativ 30% din populatia germana traieste aici. Capitala Renania de Nord-Westfalia este Düsseldorf.
Marea forta economica a Rinului de Nord-Westfalia consta in multe sectoare industriale, precum si in extragerea a numeroase minerale in districtele Ruhr si Aachen.
Industrii precum carbunele, fierul, metalul, otelul si industria textila au facut din Renania de Nord-Westfalia cel mai bogat teren din republica. Agricultura joaca un rol mai putin important, deoarece serveste in principal la furnizarea de hrana rezidentilor din megacitatile din Rinul de Nord.
Renania de Nord-Westfalia se invecineaza la vest cu Olanda si Belgia, la nord cu Saxonia Inferioara, la est cu Hessa si in sud cu Renania-Palatinat.
Terenul este impartit in doua mari peisaje tipic germane: zonele joase din nord si cele terestre germane. Aceste peisaje sunt impartite in golfurile din Coreea de Nord si Westphalen, care sunt situate adanc in zonele de mijloc, in apropiere de Rin.
In partea stanga a Rinului se afla parti din Muntii Eifel si Vennvorland (regiunea Aachen). In partea dreapta a Rinului se afla: Bergische Land (das Bergische Land), Sauerland (das Sauerland), Rothaargebirge (das Regaargebirge – un deal cu par rosu), Siegerland (das Siegerland) si Siebergebirge (das Siebengebirge) si parti din Westbergland . Padurile ocupa aproximativ 24% din terenul SRV.

Düsseldorf
Renania de Nord-Westfalia – Düsseldorf


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.