Romani in Germania la ceas de toamna
Ro 

i4Job


Am stat si am analizat cam ce anume isi doresc sa stie cei peste 100.000 de romani din Germania care ne trec pragul lunar. Foarte multi sunt interesati de dezmembrarile auto, pentru ca nu-i asa, de ce sa dam bani pe piese noi daca le gasim cat de cat bune la un pret mult mai mic. A, nu vorbim de chestii care se uzeaza, cel mai des este vorba de piese de la caroserie, ca astea nu pun in pericol masina si pe pasagerii sai. Altii sunt interesati de comunitatile romanesti, de restaurantele din Frankfurt, ca de altfel din orice mare oras unde sunt cateva sute sau chiar mii de romani. Chiar stau si ma intreb de ce nu ne contacteaza ca sa le listam [ probabil nu 100% gratuit, dar nici nu cred ca a falimentat cineva pentru 25 de euro! ].

Romani in Germania la ceas de toamna

Am depasit cu bine si anul acesta, am ajuns la peste 150.000 de romani in grupuri, avand probabil cel mai mare grup de romani din Stuttgart, mai avem o pagina care se apropie vertiginos de 40.000 de fani – aici cred ca am putea ajuta mult mai mult pe cei interesati sa se promoveze, deci pe scurt a fost un an bun. Stam destul de bine si la ofertele de munca, avem un grup si o pagina in crestere, unde speram sa-i regasim pe cei ce-si cauta de munca in Germania.

Daca tot am vorbit de angajari, multi cauta un loc de munca la DHL, pentru ca se stie ca la capitolul colete sunt cei mai seriosi. Asta evident daca nu ajungi pe mana unor intermediari, deci ar fi ok sa stii macar la nivel conversational limba germana. Pe de alta parte multi romani care au datorii in Germania se intreba ce este Schufa si cand e negativ si cand pozitiv. Pai mai intai sa zicem ca este acronimul de la Schutz Gemeinschaft für Allgemeine Kreditsicherung, adica o chestie care se ocupa de datoriile neplatite pe teritoriul Germaniei. Cand te izbesti de ei? Pai cand faci credit, evident – sau ma rog, cand vrei sa iei in rate. Un fel de bonitate la plata datoriilor. Daca ai intrat pe mana lor, adica te-au pus pe lista neagra, nu e chiar bine – ca sa nu zic ca e rau de-a binelea.

Vad ca deja creste oarecum si comunitatea romaneasca din Esslingen am Neckar, toti cauta restaurante romanesti [ ma rog cu patron roman si meniu cu specific ], pentru ca nu-i asa, oricat de bine ne-am asezat noi in Germania, tot ne macina dorul de casa. Uite asa ajungem sa ne intalnim in weekend si de sarbatori cu conationalii nostri si ne mai alinam dorul de casa. Cam asta a fost pentru trimestrul trei dina nul asta, revenim cu alte stiri si detalii saptamana viitoare.

Ajutor integrare în Germania
Romani in Germania la ceas de toamna – Ajutor integrare


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *