Romanii din Elvetia
Ch 

i4Job


Elvetia, sau tara celor 26 cantoane are o zona in care limba folosita este limba germana. Din acest motiv am ales sa avem aici cateva rubrici dedicate lor. In general ne vom axa pe stiri sau pe anunturi depsre locuri de munca sau cazare in Elevetia, pentru cetatenii romani.

Elvetia – Diaspora

Cele mai multe informatii vor trebui sa vina insa de la voi, cititorii nostri, si observam din statistici ca sunt din ce ince mai multi. Marea majoritate sunt din Romania, probabil in cautarea de informatii legate de oportunitatile ce se ofera pentru vorbitorii de limba germana.

Am uitat sa amintim mai devreme, in postarile anterioare un sfat: nu plecati in nici o tara a carei limba nu o cunoasteti, mai ales in cele in care se vorbeste germana, sau o limba germanica.

Va intrebati de ce? Pentru ca desi spre exemplu in Germania marea majoritate vorbeste si limba engleza, nu veti gasi locuri de munca convenabile, fara a sti limba germana macar la nivel de conversatie.

Vom posta de asemenea regulat mesaje de la cei ce pleaca sau vin din Elvetia cu masina personala. In felul acesta, veti gasi poate un mijloc de a veni acasa sau de a reveni din concediu mai ieftin, dar maia les vom ajuta si pe detinatorul masinii. Daca ne vom ajuta intre noi, dezinteresat, vom trai un pic mai bine! Va asteptam si pe forumul romanilor din Diaspora (Elvetia).


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *