Sanctiuni pentru descarcari de muzica si filme
De 

i4Job


Portalul Unternehmer scrie: doar 5% dintre locuitorii Germaniei folosesc continut ilegal (descarca muzica, privesc filme, instaleaza software-ul). Pe parcursul unui an industria pentru productia de filme si muzica pierde mai mult de 650 de milioane de euro din cauza pirateriei si distribuirii de continut. Se pare ca doar si aceste 5% aduc pierderi considerabile, insa majoritatea covarsitoare a germanilor nu „pirateaza”. De ce? Sa incercam sa vedem care ar fi motivul.

Sanctiunile pentru descarcari ilegale de muzica si filme in Germania

Mentalitatea
Aici este vorba despre aceeasi mentalitate care ii face pe germani sa cumpere bilete pentru metrou atunci cand nu exista turnichete si se poate incerca de a trece ca un „iepure”. In acelasi mod, ca si plimbarea cu metroul fara bilet in speranta de a nu fi prins de catre controlor – este un risc (poate te prinde, dar poate ai noroc), asa si descarcarea de continut piratat – un joc de ruleta ruseasca.

Desigur, exista posibilitatea ca nu veti fi prinsi si atunci n-ar exista probleme. Dar totusi germanii prefera sa „doarma linistiti” si sa nu se teama sa fie prinsi. Logica este urmatoarea – de ce sa te pui in mod deliberat intr-o situatie nervoasa, daca poti fara ea?

Exista, de asemenea, constiinta ca fiecare munca trebuie platita. Puteti auzi adesea de la un german: „Producatorii de filme si muzica trebuia cumva sa-si castige traiul!” sau „Daca imi place un artist, vreau sa il sprijin”, etc.

Este demn de remarcat faptul ca o astfel de parere despre lume s-a format in foarte mult timp – prin discutii deschise cu privire la aceste subiecte si, bineinteles, legislatia. Cu problema aplicarii dreptului de autor pe teritoriul Germaniei se ocupa o organizatie separata. Toata lumea stie ca daca ati fost prins ca descarcati ceva ilegal, va trebui sa platiti o amenda considerabila.

Amenzile
Dar germanii au o metoda excelenta de combatere a pirateriei! Doar sunt germani! Ordnung muss sein! Furnizorii de internet ofera titularilor de drepturi o baza de date a clientilor care descarca continut piratat. In fiecare luna, mai mult de 300 de mii de persoane sunt trecuti in astfel de liste. Pirateristii primesc „scrisori de fericire”, cu indicele cuantumului amenzii si dorinta pentru plata anticipata. Suma poate varia, insa de obicei variaza intre 200 si 1300 de euro

Desigur, exista modalitati de a evita o astfel de amenda. Un prieten de-al meu la cererea de a plati o amenda de 700 de euro pentru un film descarcat a raspuns cu o scrisoare-angajament ca niciodata nu va mai face asa ceva si va fi un cetatean ascultator, in caz contrar el va plati mai mult. Si, ciudat, a functionat! Dar riscul a fost grozav.

Exista chiar si avocati pregatiti sa apere astfel de „pirati”. Ei spun ca pot ajuta sa reduca in mod semnificativ cuantumul amenzii. Asta inseamna ca exista o cale de iesire, dar este putin probabil ca cineva sa vrea sa se incurce cu toate aceste documente, asa ca este mai bine sa nu incalcati legea.

Alternative disponibile
Serviciile de abonare atat pentru ascultarea muzicii, cat si pentru vizionarea filmelor devin populare in intreaga lume. Chiar si tarile CSI incep sa se conformeze, dsi in Europa ele sunt cele mai mari „devoratoare” de astfel de facilitati online.

Pe prima linie a clasamentului celor mai bune canale este Swedish Spotify. Pe locul al doilea este Apple-music. Ambele servicii au pretul unui abonament in jur de 10 € pe luna – o suma relativ mica de bani – sau asa cum multi prefera acum sa masoare in cafea – cateva cesti de cafea pe luna (suma exacta depinde de calitatea si regiunea in care locuiti).
Este demn de remarcat faptul ca in Germania exista servicii locale, care nu sunt cu nimic mai rele decat cele internationale: Aldi-Musik service la Discount-supermarketuri Aldi si Juke din reteaua de magazine Saturn. Sunt foarte asemanatoare, dar Aldi Music, de exemplu, are avantajul de a putea asculta audiobook-uri (carti-audio).
In ceea ce priveste filmele, desigur, Netflix cucereste intreaga lume, inclusiv Germania. Principiul abonamentului este acelasi ca si in toate celelalte servicii pentru muzica – platesti o data pe lună sau o data pe an si te bucuri de vizionarea filmelor fara restrictii. Cu toate acestea, Netflix dispune si de alternative proprii in Germania (de exemplu, Amazon-prime sau un analog local de la Telekom Videoload).

Printre acestea exista, de asemenea, posibilitati de vizualizare gratuita a continutului video. Deci, canalele publice de televiziune din Germania ARD si ZDF au propriile lor biblioteci media.

Apropo, pentru cei care decid sa foloseasca serviciile mai sus indicate pentru a viziona filme germane, noi am pregatit mai multe materiale:
8 filme germane de cult, obligatorii pentru vizionare
– Instructiuni scurte despre cum sa vizionati filmele germane pentru a invata cu usurinta limba germana

In loc de concluzii
In cele din urma, dorim sa mentionam ca, de multe ori pe Internet, la subiectele similare, puteti gasi comentarii precum ca in Germania puteti descarca de pe site-urile rusesti, ca multi fac acest lucru si nu se intampla nimic. Cel mai adesea scriu aceste comentarii cei care s-au mutat in tara la o varsta constienta si au adus cu ei obiceiurile lor de a consuma continut de pe Internet. Cu toate acestea, daca vorbesti cu cineva nascut si / sau crescut in Germania, este putin probabil sa va spuna cum sa incalcati legislatia in vigoare, cel mai probabil va vor recomanda cateva servicii-striming la preturi accesibile, astfel incat sa dormiti linistit.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.