Test DSH – Sfaturi pentru succes
De 

i4Job


Testul DSH [ Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ] – Sfaturi pentru succes: Ce este DSH? In ce consta acest examen? Ce trebuie sa stiti pentru a-l trece cu succes? Cititi in articolul nostru!

La inscrierea intr-o universitate din Germania, multi dintre voi v-ati confruntat deja sau va veti aveaconfrunta cu certitudine cu o cerinta importanta – certificatul DSH. Unde si cum se obtine – explicam amanuntit.

Ce este DSH?
Die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (kurz DSH) – examen de limba germana pentru admiterea la studii intr-o institutie de invatamant superior.

Acest examen poate fi dat in diferite timpuri si aproape la orice universitate. El are o valabilitate pe toata durata vietii si oficial poate fi dat numai de 3 ori (desi nu exista o singura baza de date si este imposibil de verificat cine si de cate ori a dat deja – dar tsss, nu v-am spus asta).

Este important sa intelegem ca DSH este doar inceputul studiilor, si nu rezultatul final. Dupa ce ati trecut cu succes acest examen nu foarte dificil, cel mai interesant abea va ncepe – studierea cu subiecte specializate intr-un limbaj profesional specific. Pregatirea buna pentru examen va va ajuta sa va adaptati rapid la noul sistem de studiu.

In ce consta DSH – Die Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang (kurz DSH)?

Examenul scris consta din patru sectiuni, grupate in 3 grupe:
Hörverstehen.
Leseverstehen + Wissenschaftssprachliche Strukturen.
Textproduktion.

De obicei, inainte de examen se face o adunare, la care se explica structura si se dau sfaturi mici, cum ar fi aducerea unui ceas de mana si luarea unui pranz mic. Dar cea mai mare parte nu trec DSH nu datorita lipsei unui sandwich. Multi nu inteleg ce li se cere in sarcini. Chiar si pentru cei care vorbesc fluent limba germana, anumite dificultati pot fi cauzate de sectiunea Wissenschaftssprachliche Strukturen sau Textproduktion, daca solicitantul nu a mai vazut inainte astfel de sarcini.

Prin urmare, nu subestimati nivelul initial al limbii pentru admiterea la studii la o universitate germana. Pe de o parte, lucrurile nu sunt atat de dificile, pe de alta parte Aufmerksamkeit, Aufmerksamkeit, Aufmerksamkeit si pregatirea amanuntita.

– 1. In Hörverstehen, textul se citeste de 2 ori. Sarcinile sunt emise dupa a doua lectura (uneori inainte, ceea ce contravine regulilor). Prin urmare, cel mai bine este ca in cursul citirii sa scrieti tot ceea ce pare important, in special datele si toate cifrele. Inainte de a doua lectura vor exista 10 minute de timp pentru a citi sarcinile si pentru a intelege ce informatii lipsesc. Si deja ascultand a doua oara concentrati-va cat mai mult posibil pe intrebarile fara raspuns, pentru acest lucru sunt date altele 20 de minute.

Scrieti cu pixul. Ganditi-va la cei care va vor verifica lucrarea. Daca va place creionul atat de mult – practicati-l in schite, vi se va da o multime de foi pentru acest lucru. Credeti-ma, nu este nimic mai rau decat scrisul cu un stilou deasupra scrisului cu creionul, si daca s-a mai sters si cu radiera …

– 2. Leseverstehen si Wissenschaftssprachliche Strukturen sunt combinate intr-o singura sectiune, pentru care se da o ora si jumatate. Se recomanda pentru prima parte a ora, a doua parte – jumatate.

Tineti minte, ambele sunt la fel de importante si luate in considerare separat. Puteti incepe cu structurile – este exact cazul cand stiti sau nu. Principalul accent in pregatirea pentru DSH se pune pe aceasta gramatica foarte specifica. Cu cat mai multe exercitii de acest gen veti face, cu atat mai bine. Exercitiile pot fi gasite pe site-ul oriarei uniuni care primeste testele DSH.

In Leseverstehen, este important sa cititi cu atentie textul, care are multe nuante. „Aproape jumatate” nu este deloc jumatate, „aveau de gand sa o facă” – nu inseamna ca au facut-o deja sau o vor face vreodata. Dupa aceasta parte va exista o pauza mare in care puteti manca in cele din urma sandwich adus, daca aveti inca puterea pentru acest lucru.

3. Pentru Textproduktion se ofera o ora. In acest timp, va trebui sa scrieti un text (nu va asteptati?) despre subiectul propus. Consultati cu atentie numarul de semne de intrebare din sarcina. Anume la acest numar de intrebari va trebui sa raspundeti. Nu credeti ca recenzentii nu vor observa ca ati uitat sa completati cateva puncte din lucrare – toate acestea vor fi reflectate in evaluarea dvs. Raspunsul la intrebarea principala trebuie sa fie sustinut de argumente – 2-3 pentru si 2-3 impotriva.

Se crede ca, daca sunteti „pentru”, atunci trebuie sa incepeti cu argumentele „impotriva” pentru a ajunge la concluzie mai direct. Argumentele dvs. se pot referi la graficele propuse. Dar aceasta nu este o descriere simpla a programului. Daca doriti sa obtineti o nota mare, va rugam sa depuneti efort pentru a prezenta un text complet: introducere, partea principala si concluzia. Demonstrati, de asemenea, ca aveti un nivel de vocabular si de gramatica adecvate – Passiv si Konjunktiv maresc sansele de a obtine o nota buna.

Nu uitati sa semnati lucrarea! Pe fiecare foaie exista un camp pentru nume si prenume.

Diferenta dintre DSH si TestDAF

Principala diferenta dintre DSH si TestDAF este posibilitatea de a folosi un dictionar germano-german (online) .

Dar nu incercati sa-l utilizati ca un penar pentru copiute. Dictionarul va fi verificat inainte de examen anume pentru a le descoperi. La fel, daca incercati sacomunicati cu un vecin sau sa apelati un prieten, vi se va cere sa parasiti sala si sa va inregistrati din nou pentru examen. Utilizarea oricarui dispozitiv electronic, inclusiv dictionare electronice, este interzisa. Muzica in casti este, de asemenea, imposibila. Cine stie, poate ca ai o inregistrare de verbe neregulate sub muzica lui Bach care canta „gehen – ging – gegangen, …”

Ce trebuie sa faceti dupa etapa scrisa la testul DSH?

Va ramane doar sa asteptati rezultatele. Examenul oral este luat numai dupa finalizarea cu succes a partii scrise. Nota finala pentru examen este stabilita dupa cea mai mica dintre cele primite. Dar, de fapt, dupa ceea ce scrieti in partea scrisa, veti primi si nota. Uneori, in cazul in care examenul este precedat de cursuri, examenul oral chiar lipseste.

Daca sunteti invitati la proba orala, nu uitati sa luatii din nou dictionarul german-german. Vi se va oferi un text mic despre o jumatate de pagina. Pentru timpul alocat (aproximativ 15-20 de minute), incercati sa-l studiati cu atentie si sa traduceti toate momentele neintelese. Este posibil ca accentul sa fie pe ele.

Dupa o scurta perioada de 10-15 minute de conversati vi se va spune rezultatul final.

Certificatul este de obicei trimis prin posta, deci pentru orice eventualitate verificati daca adresa dvs. este corecta.

Testul DSH [ Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ] 
Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *