i4Job


Forumul romanilor din Germania a implinit in aceasta luna venerabila varsta de trei ani, putem zice ca deja stim cu ce avem de a face, stim care sunt nevoile comunitatii de romani din Germania, iar cele zece grupuri ce reunesc in acest moment peste 18.000 de membri ne fac sa credem ca facem exact ceea ce trebuie pentru miile de romani aflati la munca in Germania. Indiferent ca esti in Stuttgart, Dortmund sau Frankfurt, noi suntem aici pentru a te ajuta si ati pune la dispozitie atat informatie cat si un spatiu unde sa te promovezi.

Forum romani in Germania

Inchirieri GermaniaMomentan credem noi ca sunt peste 350 de mii de romani in Germania, deci mai avem de munca pana o sa reusim sa adunam alaturi de noi macar 25% dintre ei, fata de doar 5% cati avem acum alaturi de noi. Evident este un vis care se poate indeplini, desi pentru asta mai avem mult de munca, mai ales ca multi romani din tara sunt acum cu ochii pe noi, in cautarea unei locuinte de inchiriat, a unui loc de munca sau cine mai stie pentru ce.

Stim ca ar fi util sa avem un forum al romanilor din Germania unde sa putem oferi sprijin celor ce vor sa invete limba germana ( fac aici o paranteza, in speranta ca cineva citeste si prima pagina a portalului e4De, fara a cunoaste limba germana este daca nu imposibil, atunci foarte greu sa gasesti ceva legal de munca aici ), dar desi am facut o pagina pe FaceBook cu cateva lectii gratuite, asteptam si alti membri din grupuri sa ne ajute in acest sens.

Transport GermaniaAm incercat sa venim in ajutorul miilor de romani din Germania cu un program de rezervari online, care sa le permita sa ajunga mai usor acasa, dar sa le dea o gura de oxigen si firmelor de transport ( din pacate pe acestea nu le putem ajuta in mod gratuit, trebuie cumva sa mentinem si noi site-ul online si in anii ce vor urma). Pentru aceasta am stabilit legaturi cu site-ul Calator.Info, unde sunt trecute majoritatea firmelor de transport persoane si colete din Germania si Austria.

Romani in Germania

In acest moment cel putin doua dintre grupurile romanilor din Germania au depasit pragul de 20.000 de membri, ceea ce zic eu este ok, daca am sti si orasele unde sunt mai multi romani stabiliti, daca am sti locurile unde acestia se intalnesc, magazinele cu produse romanesti, ar fi excelent. Am putea astfel sa aducem din ce in ce mai multe informatii utile, pentru ca stiu din proprie experienta cum este sa ajungi nepregatit intr-o tara precum Germania ( sau Austria ).

Romani in AustriaNu in ultimul rand am vrea sa stiti ca portalul e4De a fost creat atat pentru romanii din Germania cat si pentru cei din Austria si Elvetia – tari in care se vorbeste limba germana – acesta este si secretul adresei noastre web ). Daca vrei sa te muti din Romania in aceste tari, poate ar fi bine mai intai sa arunci o privire pe site-ul nostru, in cei trei ani de exsitenta am primit peste 10.000 de intrebari la care am dat raspuns ( alocatia pentru copii – unde si cum se obtine, asigurarile auto sau medicale, etc. ).

Evident ca nu am reusit sa raspundem la toate intrebarile ( iar aici este iarasi momentul pentru o paranteza, am vazut ca multa lume posteaza anunturi – GRATUITE in acest moment –  dar nu lasa date de contact, ceea ce nu este OK, pentru ca va dati seama ca nimeni nu stie cum sa va anunte sau cum sa va ajute, daca nu va poate contacta ) dar ne vom stradui mai mult in anul acesta si in cei ce vor urma.

Restaurant romanescIn anul 2016 ne dorim sa colaboram mai strans cu romanii din Germania ce ofera servicii conationalilor lor, dar pentru asta este nevoie ca si ei sa incerce sa ne contacteze, nu este tare greu sa lasi un mesaj prin care sa ne anunti ca vrei sa colaboram in folosul ambelor parti. Ma gandesc mai ales la cei ce au restaurante sau magazine romanesti, dar si la contabili sau avocati. Ati vazut poate ca de cate ori cautati informatii legate de aceste aspecte, dati si de site-ul nostru, deci chiar este util sa fiti prezenti si aici.

Pe langa portalul e4De mai avem si alte site-uri specializate, asa cum ziceam mai sus avem site-ul Calator.Info, AutoAsig.Info si altele, fiecare specializat pentru o anumita categorie de informatii. Da, este adevarat ca gasim si aici o parte din aceste informatii, dar un site specializat pentru cerintele romanilor din Germania este de zeci de ori mai bun decat unul general.

La final am vrea sa va invitam sa ne ajutati sa completam informatiile de pe site, ba chiar poate reusim sa avem un site de stiri din comunitatea romaneasca din marile orase germane, de ce nu? Hai sa vedem cum facem si pana in vara lui 2016 sa realizam macar 50% din ceea ce ne-am propus!

Avem si noutati pentru calatorii romani din Germania si Austria, de azi aveti la dispozitie o aplicatie mobila care va ajuta sa gasiti in timp record toate firmele de transport persoane, colete sau masini pe platforma, ceea ce va duce in scurt timp la marirea numarului de utilizatori din cele 10 grupuri de pe FaceBook, deci castiga toata lumea!

 

Români în Germania
Forum romanii din Germania