Cum se sărbătorește Halloween-ul în Germania
De 

i4Job


Noaptea în ajunul Zilei tuturor sfinților este 31 octombrie spre 1 noiembrie și se numește Halloween. Halloween-ul în Germania nu este o sărbătoare publică, dar în fiecare an devine din ce în ce mai populară în rândul germanilor.

Pregătirea pentru sărbătorirea Halloween-ului începe în septembrie. În magazine se vând dovleci de diverse soiuri, dimensiuni și culori și nu numai naturali, dar și din argilă, plastic, sub formă de lumânări, ghirlande etc.

Tot felul de vrăjitoare și fantome apar pe rafturi, balcoane, ferestre, în grădină, în vase de flori și coroane atârnate pe ușile din față. Băieții și fetele, împreună cu părinții lor, sunt fericiți să facă ca toate aceste decorațiuni tradiționale să fie festive, inclusiv simbolul Halloween-lui -o jumătate de dovleac cu ochi sculptați, nas și gură și o lumânare introdusă în interior.

Și din moment ce germanii sunt foarte economici la ei nu dispare nimic în zadar, din pulpa de dovleac sunt preparate o varietate de feluri de mâncare – de la supe la dulciuri. Dovleacul ca decor poate fi găsit peste tot, chiar și pe acoperiș.

Astăzi, Halloween-ul în Germania a dobândit statutul unei sărbători de costume. În toată țara, copiii se îmbracă în vrăjitoare, vampiri sau alte spirite rele teribile. Copiii germani, la fel ca colegii lor din alte țări, merg la vecinii lor și cer dulciuri. În același timp, se obișnuiește să se spună: „Süsses, Sonst Gibt’s Sares!” (Dulce, altfel veți primi acru). În cel mai groaznic caz, copiii pot arunca pe ușă oamenilor care nu deschid cu ouă. Pentru ei, sunt aranjate și sărbători cu îmbrăcarea în costume în școli și grădinițe. Mai mult decât atât, copiii din Germania nu numai că își pun costume de diavoli, fantome și schelete, dar, de asemenea, fac în mod necesar un machiaj „înspăimântător”.

În Germania, Halloween-ul este sărbătorit foarte viu. La 1 noiembrie castelul lui Frankenstein din Darmstadt atrage mulțimi de oameni îmbrăcați în monștri. Și localnicii cred că în această noapte, fantoma proprietarului rătăcește pe acoperișul castelului.
Seara, nu numai discotecile și cluburile, ci și cafenelele, restaurantele, unde decorurile sunt făcute atât de groaznice și sumbre, își deschid ușile pentru toată lumea. Adulții cu un interes deloc nu mai puțin decât la copii se schimbă în costume de diavoli, fantome, schelete, vrăjitoare și demoni. Cea mai proastă ținută primește premiul principal al serii.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *