10 reguli pentru eticheta de afaceri in Germania
De 

i4Job


In ciuda faptului ca Germania nu este atat de departe, aici exista multe alte reguli in eticheta de afaceri pe care este important a le cunoaste, pentru a evita situatiile jenante, mai ales daca aveti de gand sa construiti relatii de afaceri pe termen lung cu germanii.

Deci, 10 reguli pe care trebuie sa le tii minte:

Punctualitatea

Nu este un secret ca germanii sunt punctuali. De aceea este foarte important sa veniti la intalnire la timp. Si la timp pentru germani – inseamna cu 10 minute inainte de intalnire. Dar daca ati intarziat, atunci trebuie sa sunati si sa anuntati acest lucru cu o explicatie buna si adecvata.

Adresarea

In Germania, numele patronimic lipseste, de regula, se adreseaza cu prefixul Herr/Frau + Prenume. Dar exista un moment important care joaca un rol important in Germania. Daca o persoana are titlul de doctor, profesor sau inginer, atunci este important sa se adreseze de exemplu: Prof. Dr. Axel Gruner – Profesor Dr. Gruner

Strangerea de mana

Pentru a saluta in Germania este acceptata o strangere de mana, atat cu barbatii, cat si cu femeile. Aici toti sunt egali. Dar este important sa stiti ca trebuie sa inceapa salutul de la persoana care are un rang sau o pozitie superioara.

Stilul de haine

Germanii sunt mult mai conservatori decat americanii de exemplu, de aceea codul de imbracaminte este foarte simplu si clasic: un costum de afaceri in culori inchise, iar femeia ar trebui sa evite accesoriile si machiajul strident.

Nimic personal – numai afaceri

Sa nu fiti surprinsi daca germanii se comporta putin rece si lipsesc discutiile despre viata dvs. personala. In acest sens, ei au invatat foarte bine sa faca diferenta intre spatiul de lucru si spațiul personal. Nu o luati ca o insulta si amintiti-va cel mai important tabu al culturii germane: nicio intrebare cu privire la salariu!

Vorbeste concret

Germanii sunt destul de simpli si nu le place sa se invarte in jurul degetului. De aceea ar trebui sa operati doar cu fapte confirmate de cifre. Pregatiti-va pentru prezentari lungi cu tabele si date.

Planificati din timp

Germanii sunt cunoscuti pentru programul lor aglomerat, din acest motiv toate intalnirile nu trebuie doar planificate cu mult timp in avans, ci si notificate printr-un plan detaliat al intalnirii, aproape pentru fiecare minut.

Cina la restaurant

Ar fi frumos sa invatati cateva cuvinte utile care va vor ajuta sa creati o impresie pozitiva. Pofta buna – Guten Apetit, si la ridicarea paharului spuneti – Prost! Si nu uitati sa priviti in ochii adversarului. De asemenea, este important sa intelegeti ca initiatorul intalnirii, adica cel ce invita initiaza toate conversatiile de afaceri si subiectele de conversatie. Aceasta regula de eticheta a afacerilor in Germania este importanta de a o sti daca sunteti invitat de partea germana.

Tema celui de-al doilea razboi mondial

Discutiile pe aceasta tema ar trebui eliminate in totalitate.

Cadourile

In lumea afacerilor din Germania, nu este obisnuit sa oferiti daruri, dar mai sunt inca cateva lucruri care ar putea fi primite cu placere. In primul rand, nu exista cadouri scumpe si, daca vreti cu adevarat, atunci pot fi elemente cu formulare de logo-uri (pixuri, notebook-uri) sau suveniruri din tara dvs.

Ei bine, angajatilor agentiilor guvernamentale le este interzis sa accepte orice cadouri.

afaceri in Germania
10 reguli pentru eticheta de afaceri in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *