Unterhaltsvorschuss – bani pentru parinti din Germania
De 

i4Job


Am mai scris pe suite despre alocatiile copiilor in Germania, dar inca nu v-am spus ce bani poti primi de la statul german daca esti un parinte singur, divortat sau vaduv. In afara de pensia pentru copil obtinuta de la tatal [ sau mama copilului ] mai primesti si alocatia numita in limba germana Kindergeld, iar statul ajuta parintele singur cu bani pentru intretinerea sa, in functie de varsta acestuia – evident si in functie de veniturile parintelui. Sumele maxime ce ser pot primi sunt: pentru 1 – 6 ani priesti maxim 342 Euro, pentru 7 -12 ani primesti 393 de euro si pana la 18 ani incepand de la 13, primesti 480 de euro! Acesti bani se primesc numai in cazul in care celalat parinte nu contribuie la intretinerea minorului!

Unterhaltsvorschuss – bani pentru parintii singuri in Germania

Pentru ca sa-ti poti creste in mod civilizat copii, in Germania parintii mai primesc si o indemnizatie pentru intretinerea coplului, pe o perioada ce variaza intre patru luni si un an. Daca tatal copilului [ sau dupa caz mama ] nu va plateste pensie de intretinere, puteti cere Unterhaltsvorschuss = plata anticipata a pensiei de intretinere. daca sunteti un parinte singur puteti cere si un ajutor de l astat, mai ales daca sunteti somer sau nu aveti venitrui care sa va permita un trai decent.

Revenind la situati ain care un parinte singur nu primeste pensia de intretinere a minorului, asa cum am spus mai sus, puteti cere babni de la stat. In Germania se primesc trei tipuri de venituri suplimentare pentru copii: 1) Kindergeld, 2) Kinderzuschlag si 3) Unterhaltsvorschuss – atentie ! copilul trebuie sa locuiasca impreuna cu dumneavoastra!

Unterhaltsvorschuss
Unterhaltsvorschuss – bani pentru parintii singuri in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *