Studiem limba germana cu toata familia: beneficiii pentru voi si copiii vostri
De 

i4Job


Multi parinti, cunoscand cu desavarsire ce rol are astazi cunoasterea unei limbi straine, incearca sa creeze toate conditiile pentru copiii lor sa-si perfectioneze cu succes limba engleza, germana, spaniola sau alta limba.

Cu toate acestea, nu este un secret faptul ca atat adolescentii, cat si copiii mai mici prefera sa petreaca mai mult timp pentru divertisment, de exemplu, la un computer – undeva in retelele sociale sau cu un joc preferat.

Si temele, gramatica engleza sau germana, pamane pentru un „candva” nedeterminat. Cum va puteti ajuta copiii-minune sa studieze cu succes o limba noua?

Sa ne amintim cum faceau asta stramosii nostri

Solutia pentru aceasta problema nu este intr-adevar atat de complicata. Sa ne intoarcem in secolul XIX. In familiile nobile, daca va amintiti, cunoasterea limbii franceze era obligatorie. Si limba era detinuta de toata lumea: atat copii, cat si, bineinteles, adultii, care erau un exemplu copiilor lor. Nu este surprinzator faptul, ca in cartea „Razboi si pace”, Lev Tolstoi a facut atatea incluziuni franceze: stia foarte bine ca contemporanii lui vorbesc bine in aceasta limba si inteleg dialogurile sale in limba straina fara probleme.

Aristocratii din acea vreme, care calatoreau in strainatate, se simteau grozav, pentru ca vorbeau fluent in mai multe limbi straine. Si tocmai pentru ca, pentru a invata o limba straina, nu erau ajutati doar de tutorele chemat din Paris, ci si de cei de acasa, care vorbeau numai in franceza la moda la vremea respectiva.

Inarmati-va cu aceasta experienta. De ce sa nu aratati importanta invatarii unei limbi straine prin propriul dvs. exemplu? Daca o mama sau un tata (sau poate si ambii parinti, in acelasi timp), impreuna cu copiii lor, se implica in studierea limbii engleze, franceze, germane sau a oricarei alte limbi, prinde imediat mai multi iepuri.

Cu ce este buna studierea in familie?

In primul rand, este un bun si contagios exemplu. Toti copiii, fara exceptie, doresc sa fie ca parintii lor si sunt bucurosi sa repete tot ceea ce fac adultii (bineinteles, pana la o anumita vsrsta). Prin urmare, copilul dumneavoastra, inspirat de dvs., va trata aceste activitati cu o atentie deosebita. Apropo, de aceea trebuie sa incepeti sa invatati limba cat mai curând posibil – pana cand copiii va vor respecta neconditionat.

In al doilea rand, in acest caz va veti ajuta reciproc sa obtineti abilitati practice. La urma urmei, daca copilul dvs. invata o limba pe care dvs. nu o cunoasteti, atunci el nu va putea sa-si imbunatateasca abilitatile cu nimeni. Și astfel puteti comunica zilnic intr-o limba straina, care contribuie la invatarea mai buna a materialelor noi si la memorarea cuvintelor invatate.

In al treilea rand, acum nimeni nu va putea sa se abata de la a face temele – o veti face impreuna, nu-i asa? Asa cum se canta intr-un cantec celebru pentru copii, „intotdeauna sa mananci inghetata singur – este fara gust pentru mine, pentru tine, pentru oricine”. Deci, exercitiile, scrise sau orale, impreuna vor fi mult mai interesante si mai distractive. Amintiti-va de grupurile de zi extinsa? La ele temele sunt intotdeauna efectuate cu mult zel si succes, decat in mandra singuratate a casei. Si, In cele din urma, daca cineva nu reuseste ceva, atunci prin eforturi comune va fi posibil sa faca fata oricarei sarcini.

In al patrulea rând, nu este un secret faptul ca copiii moderni nu primesc prea multa atentie de la parintii lor din ce in ce mai ocupati. Amintindu-va ca astazi va asteapta lectii de familie in limba germana, va trebui pur si simplu sa va restructurati programul. Datorita acestui fapt, puteti petrece timpul cu copilul si cu un beneficiu practic (considerati ca aceasta este cea de doua facultate pe care o faceti impreuna cu copiii dvs.).

In al cincilea rand, nu trebuie sa uitati ca voi insiva dobanditi un beneficiu real de la noile cunostinte.
De exemplu, daca ati studiat o limba noua, va veti simti mult mai increzuti intr-o calatorie turistica (nu va veti teme sa va pierdeti sau sa ramaneti in urma traducatorului).
In plus, cunoasterea fluenta a unei limbi straine va vor face mai un specialist mai scump – nu puteti sti ca dupa un curs de limba nu se vor deschide noi orizonturi profesionale sub forma unei cresteri salariale sau a unei pozitii mai inalte.
Acum puteti urmari filmele preferate fara traducere, puteti asculta operele unor artisti straini si puteti citi carti utile si interesante. In fine, exercitiile mintale sunt un exercitiu excelent pentru creier. Se dovedeste ca oamenii care in toata viata lor se dezvolta intelectual (capata noi cunostinte): invata limbi noi, participă la tot felul de cursuri, citesc si rezolva puzzle-uri mult – imbatranesc mult mai lent.

Deci, daca visati sa va vedeti copilul ca fiind educat, bine citit, bine pregatit si reusit – dati un exemplu bun. Desigur, nu are nici un sens sa studiati cu el gamma – daca viseaza sa fie un muzician sau o limba de programare – daca doreste sa lucreze in calitate de specialist IT. Dar o limba straina este altceva. Acestea sunt cunostinte de care toata lumea are nevoie, fara exceptie, indiferent de varsta si profesie.

Învață limba germana


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *