Alocatia pentru copii romanilor din Germania
Ro 

i4Job


Stiu ca ati tot fost speriati ca nu veti mai primi alocatia pentru copii daca acestia nu sunt cu voi in Germania, sau daca numai un parinte lucreaza legal aici. Ei bine, desi o gramada de politicieni si-au facut propaganda pe aceasta tema, romanii primesc alocatia pentru copii integral in Germania, daca nu o primesc in Romania. Mai mult, daca o returnezi pe cea de acasa o poti primi retroactiv pe cea din Germania! Este normal, atata timp cat platesti impozitele si taxele in Germania, primesti si toate drepturile de aici.

Alocatia pentru copii romanilor din Germania in 2018 si 2019 – Kindergeld

Unde depun dosarul pentru alocatie in Germania? Evident ca personal mergeti la Familienkasse si depundeti cererea si documetele aferente, apoi gata – asteptati sa primiti banii pentru copil pana la 18 ani, 21 daca copilul este in somaj sau 25 daca merge la faculate! Cat de mare este alocatia pentru copii in Germania? Pentru primii doi copii primiti cate 184 de euro, pentru al treilea 190 si apoi cate 215 euro pe luna.

UPdate:

  • pentru primul copil 192€/luna (din 2018 – 194€/luna)
  • pentru al treilea copil 198€/luna ( din 2018 – 200€/luna);
  • pentru fiecare copil in plus 223€/luna (din 2018 -225€/luna);

Acte necesare pentru alocatie copii in Germania: aveti nevoie de certificatele de nastere ale copiilor, de certificatul de casatorie, copie dupa actul de identitate ( CI sau Pasaport ), dovada locuintei si Anmeldung. Pentru a dovedi ca lucrati legal in Germania trebuie sa depuneti copie dupa contractul de munca sau Gewerbe. Va mai trebuie asigurarea medicala si dovada ca ati platit impozitele. Nu in ultimul rand aveti nevoie de formularele E411 si E401 – se obtin de la Familienkasse in Germania si trebuie depuse la Agentia de Prestari Sociale in Romania. Atentie: daca nu ati luat alocatia pana acum o puteti primi retrocativ de la data la care ati obtinut Anmeldung-ul!

Update 2018! Chiar daca sumele din acest articol se modifica de la an la an, va rugam sa tineti cont ca puteti obtine alocatia retoactiv pe ultimile sase luni! Nu apelati la intermediari, nu este complicat si puteti gasi detalii in grupurile noastre pe Facebook! In curand vom veni cu date pentru anul 2019!

Alocațiile pentru copii (Kindergeld) se va majora cu zece euro, până la 204 euro lunar, pentru primul și al doilea copil. Pentru al treilea copil, alocația va fi de 210 euro lunar, iar pentru toți ceilalți copii va crește până la 235 euro lunar.

Au aparut modificari noi in 2020 legate de sumele acordate parintilor pentru intretinerea copiilor. Astfel:

Începând cu 1 ianuarie 2020 alocația suplimentară pentru copii – Kinderzuschlag are o valoare maximă de 185 de euro pentru fiecare copil și se plătește părintelui care primește alocația pentru copii – Kindergeld împreună cu aceasta.

Vestea buna este ca nu vor exista limite de venit pentru acordarea acestor ajutoare.

Alocația pentru copii Germania
Alocatia pentru copii romanilor din Germania in 2017 – Kindergeld


News Reporter

4 thoughts on “Alocatia pentru copii romanilor din Germania

  1. Alocatia pentru primii 2 copii este de 192 EUR ( nu sunt sigur daca difera de varsta), cel putin asa primesc eu ptr. 2 copii incepand din 2017

  2. As dori sa aflu informatii despre o persoana stabilită în Germania – Augsburg din 2011 ,ESTE FOSTUL SOT SI NU VREA SA IMI PLATEASCA PENSIA ALIMENTARA,STIAM FIRMA UNDE LUCRA , DAR A SCHIMBAT-O DOAR PENTRU A NU IL GASI CA SA PLATEASCA PENSIA,UNDE TREBUIE SA TRIMIT ORDIN JUDECĂTORESC CA SA VAD UNDE LUCREAZA,MULȚUMESC.

    1. Pai alocația se da doar pentru cei sub 18 ani si pana la maxim 25 de ani dacă ești la studii, odată terminate studiile nu mai ai dreptul la alocație!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *