Angela Merkel ramane la guvern
Ro 

i4Job


Se pare ca nemtii o prefera pe Angela Merkel in continuare, asa ca la alegerile de duminica aceasta a obtinut 41,5% din voturile alegatorilor, ceea ce nu ii da posibilitatea de a guverna singura cu partidul ei, partidul conservator german CDU/CSU. Am scris articolul din doua motive, primul fiind informarea (daca mai era nevoie) cititorilor, dar mai importanta mi se pare comparatia cu Romania.

Angela Merkel
Angela Merkel ramane la guvern

La noi, la Exit Poll rezultatele sunt asa de diferite de realitate, incat te minunezi cum la altii sunt asa de exacte. Nu mai zic ca la ei, imediat ce se anunta rezultatul Exit Poll-urilor, toti felicita castigatorul (prezumtiv) si gata, la noi nici dupa renumararea voturilor nu esti convins ca rezultatul este corect, dar sa mai crezi in sondajele de la iesirea de la urne.

Sa vedem cum va gestiona  Angela Merkel situatia, caci aliatul ei traditional, partidul liberal a reusit sa acumuleze doar  4,8% din voturi si a ratat intrarea in Bundestag.

Teoretic Angela Merkel va guverna alaturi de opozitie, care se va transforma in aliat. Nemtii s-au dus in numar mare la vot, o alta deosebire fata de Romania, prezenta la vot in 2013 a fost cu 1% mai mare ca in 2009, peste 71% din nemtii mergand sa voteze.

Iata ca multe nu prea seamana cu ce se intampla in Romania, insa mai important este sa vedem ce se va schimba in bine pentru romanii di Germania, caci ce va fi in Romania stim deja, dezastru!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *