Cele mai cerute specialitati in Germania in 2019

i4Job


Stabilitatea si diversitatea economiei germane creeaza conditii foarte favorabile pentru dezvoltarea pietei muncii locale. Spre deosebire de multe alte state membre ale Uniunii Europene, in ultimul deceniu, numarul somerilor a scazut aproape la jumatate, iar astazi sunt in cautarea unui loc de munca in Germania nu doar imigrantii sau refugiatii din cele mai sarace tari din lume, ci si specialistii calificati din regiuni prospere din Europa de Vest si America de Nord.

Reformele guvernamentale competente, activitatea eficienta a Agentiei Federale pentru Ocuparea Fortei de Munca, descentralizarea la scara larga, precum si interactiunea cu succes a sindicatelor si angajatorilor permit Germaniei sa ofere locuri de munca atat cetatenilor, cat si strainilor. Desigur, nu toti solicitantii din strainatate se pot baza pe ocuparea unui post vacant. Una dintre conditiile principale este cererea pentru profesia data in Germania.

In 2019, salariile medii din Germania sunt printre cele mai ridicate din Europa. Tara are o infrastructura excelenta, medicina de inalta calitate, educatie si sistemul de securitate sociala. In general, au fost create conditii optime pentru a trai si a construi o cariera de succes.

Intr-o serie de sectoare ale economiei germane, in prezent exista un deficit de specialisti. Acest lucru este valabil mai ales pentru industrie, tehnologia informatiei, medicina, finante, stiinta si educatie. Pentru o cautare de succes a unui locuri de munca, trebuie sa aveti studii superioare si sa cunoasteti fluent limbile germana sau engleza. La fel de important este nivelul de calificare si experienta de munca.
Sa analizam cele mai populare profesii din Germania in 2019.

Nota. Informatiile sunt bazate pe datele oficiale ale agentiilor statistice germane si ale agentiilor de recrutare.

LISTA profesiilor necesare in Germania in 2019:
1. Mecanic auto
2. Auto electrician
3. Moasa
4. Instalator
5. Asistenta medicala cu diploma
6. Inginer mecanic
7. Inginer constructor
8. Inginer electric
9. Mecanic sistemelr de conditionare
10. Operator call center
11.Programator (directii diferite)
12. Sudor
13. Lucrator agricol
14. Asistent social (ingrijirea varstnicilor)
15. Specialist in afaceri de turism, hoteluri si restaurante
16. Oameni de stiinta si profesori de liceu
17. Profesor / mediator
18. Paramedici si lucratori pe ambulanta
19. Finansisti si contabili
20. Energetician

Potrivit uneia dintre cele mai recunoscute companii de consultanta din Europa, Prognos, pana in 2030 piata muncii din Germania va avea o lipsa de 3 milioane de lucratori calificati. Prin urmare, profesiile cele mai promitatoare si cele mai cautate in Germania pentru straini, atat astazi, cat si in viitorul apropiat, sunt asociate cu specialitati tehnice pentru munca in industria prelucratoare, constructii si in diverse industrii.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *