fbpx
Conditii extreme in Germania
De 

i4Job


Iarna si-a aratat coltii in toata Europa, dar in Germania parca mai abitir decat in alte zone. Nu mai zic ca la noi se anunta temperaturi de 18 grade, ceea ce este peste media pentru aceasta luna. Sa nu uitam ca suntem abia la jumatatea lunii februarie, iar primavara chiar daca incepe calendaristic la 1 martie, practic astronomic va incepe mai tarziu. Nu a fost o iarna asa cum eram obisnuiti acum multi ani, cu ninsori abundente dar vreme mai blanda ci am avut parte de o iarna cu temeperaturi extreme, dar de scurta durata. Efectele incalzirii globale se vad din ce in ce mai des.

Conditii extreme in Germania

In Germania a nins fara inceptare toata ziua de luni, autostrazile au fost patinuare si accidentele nu au intarziat sa apara. Stim ca nemtii mai si exagereaza cateodata, ma gandesc ca nu a fost chiar catastrofala, dar cu siguranta a fost o situatie extrema. Problema este ca se anunta in continuare temperaturi ce pot scadea pana la – 20 C°. Afectata va fi in special Bavaria, iar zapada se va depune nu doar in Alpi. Asta este viata, acum cativa ani a trebuit sa stau iarna in Munchen, deseori mi-am gasit masina inghetata total, dura cam 20 de minute sa pot pleca. Asta in situatia in care aveam masina noua, cu clima si pornirea motorului de la distanta.

Situatia este la fel de grea si in Renania de Nord-Westfalia, ninsorile nu contenesc. Evident ca sunt si daune, iar transportul in comun a fost sistat. Am scris despre asta pentru ca si romanii din Germania trebuie sa fie informati, dar sa se stie ca si pe nemtii ii mai ia iarna pe nepregatite.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *