Curriculum vitae sau Lebenslauf in Germania

i4Job


Daca vrem sa ne angajam in Germania va trebui sa ne depunem un Curriculum vitae sau Lebenslauf la cat mai multi angajatori. Nu o sa va invat eu cum sa-l faceti, caci banuiesc ca deja stiti, asa ca o sa insist doar asupra termenilor din limba germana, cu cateva explicatii – ca sa va fie mai usor si sa stiti ce anume sa urmariti cand il completati. In cazul in care folositi varianta electronica, recomandam si postarea unei poze, la cel pe hartie nu este obligatoriu, mai ales daca este tiparit alb-negru.

Curriculum vitae sau Lebenslauf in Germania

Asa cum stiti probabil, un CV ( Lebenslauf in limba germana ) nu va depasi o pagina si va avea trei parti, antentul cuprinsul si evident incheierea. A nu se confunda cu scrisoarea de intentie! Recomandarea mea este sa le trimiteti ambele angajatorului, pentru ca din CV se va vedea pregatirea dumneavoastra iar din scrsoare de intentie angajatorul va intelege ce va motiveaza sa va angajati.

Evident ca vom incepe cu datele personale ( Persönliche Daten ) pe care le vom trece in partea de sus a CV-ului. Nu uitati sa treceti numele si prenumele, data nasterii, cetatenia, starea civila. Apoi urmeaza cele mai importante doua rubrici: Beruflicher Werdeganglocurile de munca avute anterior, se completeaza in ordine cronologica, primul fiind cel mai recent loc de munca! Completati numele firmei la care ati lucrat, perioada si evident postul ocupat.

Studii si calificari ( Schulische Ausbildung ) – la fel deimportanta ca prima sectiune, veti prezenta in ordinea inversa studiile liceale, universitare si post universitare, iar daca este cazul calificari ( pentru care detineti evident un act ce demonstreaza aceasta ). In limba germana califacrile se vor trece la rubrica Berufliche Ausbildung.

La final veti trece abilitatile, limbile vorbite si gradul lor de cunoastere ( scris, vorbit, citit ), hobby-uri daca aveti, etc. Nu uitati sa puneti data, sa va semnati!

Lebenslauf sau CV
Curriculum vitae sau Lebenslauf in Germania


News Reporter

1 thought on “Curriculum vitae sau Lebenslauf in Germania

  1. Multumes frumos pntru informatii, sincer, este printre cele mai complete…
    M-as bucura mult sa va pot felicita personal daca voi reusii sa vin in Germania, viitorul este cel ce va alege.

    Un salut respectuos,
    Marian Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *