De la Romanii din Germania
Ro 

i4Job


Am primit ieri mai multe mesaje de la romanii din Germania, asa ca am decis sa va spunem tuturor ce anume gandesc sau ce-si doresc acestia. O sa incep cu Cristian, care ne da cateva sfaturi. Nu spun ca sunt bune, dar nici ca nu sunt, ramane sa le discutam impreuna.

Buna ziua din nou. Atunci cand un roman isi cauta un loc de munca in Germania sa nu faca greseala sa se prezinte la fortele de munca din Germania (Arbeitsagentur). Unii va vor spune ca pentru a lucra in Gastronomie va trebuie Arbeitsgenehmigung (adica drept de munca pe o perioada nedeterminata), ori nu sunt informati la zi despre drepturile romanilor la un loc de munca ori va vor induce in eroare, aveti dreptul sa lucrati in Gastronomie, Hotelarie, Agricultura, Intretinerea persoanelor in varsta, daca stiti germana si aveti la cine sta in Germania deja e un mare avantaj, de lucru va puteti gasi singuri pe portaluri cum ar fi: www.meinstadt.de sau http://www.jobscout24.de, trimiteti CV-urile cu un Bewerbung (adica cerere) si cu siguranta va v-a contacta cineva, sau incercati la Mc Donalds, KFC, Burger King, Pizzahut, aceste companii angajeaza straini. V-a vor chema la un Vorstellung Gespreach. Va doresc multa bafta!

Inca ceva, pe acest site oficial al Arbeitsagentur, puteti raspunde la 3 intrebari simple si calculatorul v-a afisa automat in ce domenii aveti dreptul sa munciti: Link munca in Germania. [ Multumim Cristian].

Andreea cauta sali de gimnastica in Munchen, iata mesajul ei:

Buna! Imi puteti spune niste gym-uri bune in Munchen??? Sau daca tii vre-um Gym in care se cauta instructor de fitness/personal trainer?? Am 8 ani experienta, licentiat in INEF (FEFS).

Andrei ne-a scris la rubrica Forum, noi am preluat anuntul sau si l-am postat aici.

Buna ziua prieteni. Va scriu in speranta ca cineva ma poate ajuta sa gasesc un loc de munca in unul din domeniile electricitate (nivel mediu), electronica (nivel mediu), IT (nivel mediu) in orasele Dachau sau Munchen. Locuiesc langa Dachau si ca limba straina vorbesc doar engleza (nivel mediu vorbit/scris/citit) pentru inceput. Multumesc anticipat . Telefon : 015237331500

anunt germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *