Despre costumul național german
De 

i4Job


Apariția costumului popular german a luat contur pe parcursul a câteva sute de ani și a avut trăsături caracteristice din diferite regiuni ale Germaniei. Pe vremuri, costumul reflecta statutul social și apartenența profesională a proprietarului său, iar astăzi este popular ca ținută pentru celebrarea festivalurilor tradiționale precum Oktoberfest.

Datorită tradiției de a utiliza numai materiale naturale (și, prin urmare, costisitoare) în producția unui costum popular, costul acestuia este destul de mare – 700-800 de euro, cu toate acestea, fiecare german consideră că este o onoare să aibă cel puțin un exemplar pentru momente mai ales solemne.

Costumul național clasic în Germania este ținuta bărbătească „trachten” și cea feminină „dirndl”. Trachten este alcătuit din pantaloni de piele cu bretele lederhosen, o cămașă peste care se poartă o vestă și o redingotă sau o jachetă. În picioare, bărbații își pun cizme cu talpă înaltă și jambiere lungi, iar capul lor este împodobit cu o pălărie mică de vânătoare, împodobită cu o pană sau o perie, simbolizând mustața unui urs.

Un dirndl este o combinație între o fustă largă și o vestă cu șireturi, peste care se poartă un șorț strălucitor. Capul unei femei este împodobit cu o șapcă de dantelă sau o pălărie elegantă.

Costumul popular bavarez poate demonstra și starea civilă a proprietarului său. Barbatii casatoriti au redingote lungi, iar rochia de damă este decorată cu o fundă în mijloc.

Costumul tradițional german arată deosebit de impresionant în timpul spectacolului de dansuri folclorice bavareze, care includ pas spectaculoase și bătăi din palme ritmice pe diferite părți ale corpului.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *