20 de fapte ciudate despre nemti si Germania (I)
De 

i4Job


20 de fapte ciudate despre nemti si Germania: cu ce te poate surprinde pe neasteptate chiar si un prieten apropiat german? Ce caracteristici culturale neobisnuite exista in Germania? Cu ce ar trebui sa incercati sa va obisnuiti daca veniti sa locuiti intr-un oras german? Cititi despre toate acestea in articolul nostru!

Daca studiati limba germana, mai devreme sau mai tarziu veti dori sa comunicati cu vorbitorii nativi. Reprezentantii oricarei natiuni au propriile lor ciudatenii, iar germanii au destule. Pentru a evita momentele jenante cand avem de-a face cu locuitorii Germaniei, am pregatit o lista de fapte ciudate despre Germania si locuitorii acesteia. Sa le luam pe rand!

20 de fapte ciudate despre nemti si Germania (I)

1. „Voi nu ne asteptati, dar noi am poposit!
Un astfel de fenomen precum vizitarea prietenilor sau a rudelor fara motive speciale in Germania poate fi vazut rar. Daca germanii se intalnesc undeva, atunci mai degraba intr-un restaurant sau cafenea, se pot plimba impreuna in parc, a se intalni undeva in oraa, dar mersul fara niciun motiv acasa la cineva nu se accepta. Apropo, rareori gatesc acasa – cel mai adesea mananca in locuri publice, iau masa la serviciu sau comanda mancare acasa.

Desigur, nu sustinem ca toti germanii se comporta asa, dar o astfel de caracteristica este adesea observata in randul locuitorilor indigeni din Germania!

2. Factura la restaurant – zusammen oder getrennt?
Daca ati fost invitat la o intalnire in Germania sau, la randul vostru ati invitat o nemtoaica la un restaurant, sa stiti: se poate intampla ca fiecare sa-si plateasca consumatia sa. Da, da, nu este o gluma, fi-ti pregatiti! De multe ori un barbat german nu va plati pentru o doamna, dar o fata germana, la randul ei, deloc nu va fi jignita si poate chiar o va considera un compliment. Aceasta este o lupta atat de ciudata, sau mai degraba, rezultatul luptei pentru independenta femeilor.

Apropo, fraze si sfaturi utile despre cum sa va comportati intr-un restaurant german veti putea gasi in articolele noastre de aici.

In plus, majoritatea barbatilor si femeilor casatorite in Germania au conturi separate. Fiecare familie are doua conturi separate si fiecare sot cheltuieste banii dupa cum considera de cuviinta. Prin urmare, o fata sau un barbat strain va trebui sa se obisnuiasca cu acest stil de relatie.

3. Drepturile de a pescui
Pescuitul in Germania este un alt lucru care starneste uimirea in ochii vizitatorilor. Pentru a putea pescui, trebuie sa faceti mai intai cursuri speciale. Acolo veti fi instruiti despre complexitatea pescuitului, dupa care veti primi drepturi la „peste”.

Dar acest lucru nu este totul: in multe landuri din Germania, toate apele sunt private si pentru a obtine permisiunea de a pescui, trebuie sa va alaturati comunitatii relevante si sa platiti taxe in mod regulat.

4. Credeti in Dumnezeu – platiti impozitul!
Da, da, nici aceasta nu este o gluma! In Germania, toti cei care se considera credinciosi platesc o taxa bisericeasca in fiecare luna, care este perceputa odata cu impozitul pe venit. Germanii isi inregistreaza apartenenta la o anumita organizatie religioasa sau absenta in biroul de pasapoarte la locul de resedinta, iar impozitul nu depaseste 2-3% din venitul sau.

6. Cand sa trece la „tu”?
Nu conteaza cine se afla in fata ta – un vecin, un coleg, un prieten sau un profesor, in Germania foarte frecvent se vorbeste cu „tu” imediat dupa cunostinta cu tine. Mai mult, aceasta forma de tratament poate fi auzita chiar si la o diferenta de varsta a interlocutorilor la 30 de ani. Si pentru ei nu este in niciun fel privit ca impolitete – aceasta este o practica obisnuita.

Dar, iarasi, nu incepeti sa „tutuiti” imediat pe toti profesorii dvs. germani de la universitate, sefii si vecinii in varsta, trebuie mai intai sa intelegeti daca ei accepta un astfel de comportament. De regula, o persoana clarifica acest lucru printr-o fraza, de exemplu, „Du kannst einfach „du” sagen!” (Puteti liber spune „tu”).

6. Intalnire cu programare
Germanii sunt oameni care planifica mai inainte aproape fiecare pas. Faptul ca planifica o vacanta pentru anul viitor poate fi explicat cumva. Dar marea surpriza a strainilor este faptul ca pur si simplu o intalnire si sedere intr-o cafenea cu prietenii, fara sa si convenit mai intai un „termen”, este uneori pur si simplu imposibila, deoarece locuitorii Germaniei au literalmente planuite fiecare ora si nici o idee spontana nu-i inspira.

7. Suflarea zgomotoasa a nasului este ceva normal!
Sniffing (linistit, dar continuu) cu nasul in Germania este un lucru foarte indecent, pentru care puteti primi cu usurinta un comentariu, dar sufland tare nasul – este in ordinea lucrurilor! Fie ca este un profesor care face asta in timpul unei prelegeri, stand in fata unui microfon, sau o fata care sta langa tine intr-un tren electric, ei absolut nu vor intelege indignarea sau surpriza dvs., asa ca … nici macar nu incercati!

8. Dimineata mintea este mai limpede! Mai ales in Germania
Nemtii se culca devreme si se trezesc foarte devreme, de exemplu, la ora 22.00, lumina este deja stinsa in aproape toate casele. Multi scolari sunt culcati la ora 19.00\20.00 (!) Seara.

Rar veti gasi adulti care stau tarziu in fata unui televizor sau computer. Dar acest lucru nu este doar asa: intrucat in multe organizatii din Germania, ziua de lucru incepe foarte, foarte devreme (uneori chiar si la ora 5.00!), Germanii merg mereu la culcare la timp pentru a dormi suficient si a fi productivi.

9. Aspectul – nu este principalul lucru!
Este exact ceea ce cred fetele si femeile germane, ceea ce uneori face sa fie dificil de distinse de barbati, apropo, cel mai probabil este motivul pentru care a aparut stereotipul despre „uratenia” femeilor germane, pentru ca nu incearca sa para mult mai frumoase decat sunt cu adevarat.

Da, analizand aspectul lor, uneori se pare ca au pus pe ele primul lucru care a cazut din dulap, dar, de fapt, nu fac caz de „tinutele” lor. Rareori vezi fete germane cu un machiaj atragator, intr-o rochie romantica sau pe tocuri – nu le place sa-si vopseasca parul, iar la haine si incaltaminte ele apreciaza confortul mai presus de toate. Pantofii germani preferati sunt adidasii si cizmele.

10. Germani sunt informatori
Daca credeti ca aceasta este o gluma, va asiguram ca nu este. Locuitorii Germaniei sunt foarte scrupulosi in ceea ce priveste respectarea legilor si a drepturilor din tara. La vederea celei mai mici incalcari, acestea raporteaza imediat autoritatilor competente, asa ca aveti grija!

NOTA:
Daca un copil plange tare an apartamentul dvs. si vecinii il aud, nu va mirati ca, dupa un timp, asistentii sociali vor bate la usa si va vor intreba daca va pedepsiti copilul, ceea ce, intamplator, este interzis de lege in Germania. Si daca, din intamplare sub ochiii unui vecin german, ati aruncat o bucata de hartie intr-o coa de deseuri din plastic, atunci pregatiti euro si asteaptati o amenda de la serviciul corespunzator (chiar daca vecinul va zambea dulce, nu va indoiti, el a raportat deja despre voi unde trebuie.

despre nemți
20 de fapte ciudate despre nemți si Germania (I)

VA URMA


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *