Limba și cultura germană – Partea a II-a
De 

i4Job


Obiectiv: În această lecție, vom explora mai departe aspecte ale limbii și culturii germane, concentrându-ne pe tehnologie, inovație și contribuția Germaniei la știință.

I. Inovație și tehnologie în Germania

 1. Industria automobilelor – Germania este faimoasă pentru producția de automobile de înaltă calitate și de performanță. Companii precum BMW, Mercedes-Benz și Volkswagen sunt renumite în întreaga lume.
 2. Ingineria – Germania are o lungă tradiție în domeniul ingineriei, fiind recunoscută pentru tehnologia de vârf și inovațiile în diverse domenii, cum ar fi mașinile, echipamentele medicale și energia regenerabilă.
 3. Industria IT – Germania este un hub important pentru dezvoltarea tehnologiei informației, cu numeroase companii de software și start-up-uri de tehnologie care contribuie la inovație.

II. Contribuția Germaniei la știință

 1. Albert Einstein (1879-1955) – Einstein, fizicianul german de origine evreiască, este cunoscut pentru teoria relativității și pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul fizicii teoretice.
 2. Max Planck (1858-1947) – Planck a fost un fizician german care a formulat teoria cuantică și a câștigat Premiul Nobel pentru Fizică în 1918.
 3. Robert Koch (1843-1910) – Koch, medic și microbiolog german, este considerat fondatorul bacteriologiei și a câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină în 1905.

III. Cuvinte și expresii utile legate de tehnologie și știință

 1. „Computer” – Computer (ko̅m-pyu̇-tər)
 2. „Internet” – Internet (i̯n-tər-net)
 3. „Inovație” – Innovation (i̯no-va-t͡si̯oːn)
 4. „Experiment” – Experiment (ɛks-pɛʁiˈmɛnt)
 5. „Descoperire” – Entdeckung (ɛntˈdɛkʊŋ)

IV. Cultura cafenelelor și a berăriilor în Germania

 1. Cafenele – Cultura cafenelelor este importantă în Germania, unde oamenii se întâlnesc pentru a savura o cafea bună și a socializa.
 2. Berării – Germania are o tradiție puternică a berăriilor, unde oamenii se adună pentru a savura diverse tipuri de bere și a se bucura de atmosfera prietenoasă.

Exercițiu: Tradu următoarele cuvinte și expresii din română în germană:

 1. Tehnologie avansată
 2. Cercetare științifică
 3. Robot
 4. Am nevoie de ajutorul tău cu calculatorul.
 5. Această invenție este revoluționară.

Răspunsuri:

 1. Fortschrittliche Technologie
 2. Wissenschaftliche Forschung
 3. Roboter
 4. Ich brauche deine Hilfe mit dem Computer.
 5. Diese Erfindung ist revolutionär.

Continuă să explorezi limbă și cultura germană, învățând despre inovație, știință și contribuția Germaniei la tehnologie. Aceste cunoștințe îți vor oferi o perspectivă mai amplă asupra importanței și impactului Germaniei în domeniul tehnologic și științific, precum și asupra aspectelor culturale legate de cafea și bere.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *