Locuri de munca in Danemarca

i4Job


In ultima vreme am primit zeci de solicitari pentru a posta si anunturi din alte tari, iar noi am ales pentru inceput Danearca, o tara a carei economie a inceput sa simta nevoia de o infuzie de forta de munca din spatiul comunitar. Cum limba daneza seamana foarte mult cu limba germana, credem noi ca cei ce se vor muta din Germania in Danemarca nu vor intampina greutati majore. Populatia regatului Danemarca nu este prea mare, doar 5 milioane si jumatate de locuitori, iat in Copenhaga traiesc in zona metropolitatna 1.875.179 de locuitori, adica 20% din populatia tarii.

Locuri de munca in Danemarca

Pentru romanii ce ne viziteaza si iau in calcul gasirea unui loc de munca intr-o tara dezvoltata, in care salariul minim dsi nu est ereglementat prin lege, este in jur de 2000 de euro – evident echivalentul acestei sume, caci in Danemarca moneda nationala este Coroana Daneza. Un mare avantaj al celor ce vor sa plece la munca in Danemarca este faptul ca sunt multe oferte de munca unde se cere limba engleza, cum ar fi IT, medicina sau soferi. Cred eu ca pentru multi romani astfel de oportunitati sunt de nerefuzat, daca tinem cont ca in Germania limba reprezinta un dezavantaj [ necunoasterea limbii germane ].

Negociera unui salariu in Danemarca incepe de la 100 coroane daneze pe ora, adica echivalentul a 13 euro, ceea ce nu este mult daca tinem cont si de costurile mai ridicate din Danemarca fata de alte tari din Uniunea Europeana. Un alt avantaj al celor ce vor sa munceasca in Danemarca este faptul ca 10% din forta de munca provine din afara tarii, adica emigranti.

Romanii-din-Copenhaga


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *