Lucruri nestiute despre viata in Germania
De 

i4Job


Stiati ca …?

… speranta medie de viata in Germania este una dintre cele mai ridicate din lume: femeile traiesc in medie 83 de ani, iar barbatii – 78 de ani (conform datelor din 2016).
… Compania Deutsche Post AG are mai mult de o jumatate de milion de angajati in intreaga lume, iar 94% din scrisorile trimise in Germania ajung
la destinatie chiar a doua zi dupa trimitere.
… Evadarea din inchisoare in Germania nu este pedepsita prin lege, deoarece inca din 1880 instanta a considerat ca este justificata de dorinta
de libertate – unul dintre principalele instincte ale omului.

… in Germania exista o multime de biciclisti, trasee de biciclete si semafoare. Din 80 de milioane de germani peste 60 de milioane au biciclete.
Pentru multi, acesta este transportul cel mai frecvent utilizat, chiar si in timpul iernii.
… Cea mai inalta biserica din lume (contrar conceptiei gresite) este Catedrala din Ulm si (nu Köln). inălTimea sa atinge 161,5 metri (fata de 157,4 metri a celei din Köln).

… Germania este prima tara din lume care a trecut la ora de vara. Acest lucru s-a intamplat in 1916 pentru a economisi carbunii in timpul razboiului.

… compozitorii germani domina muzica clasica mondiala (si compozitorii nascuti pe teritoriul istoric al Germaniei), printre care: Bach, Schumann, Mendelssohn, Handel, Beethoven, Wagner, Brahms si altii.

… din 1516 in Germania exista o lege care reglementeaza productia de bere (Reinheitsgebot). Potrivit legii, doar patru ingrediente ar trebui folosite pentru productia de bere: apa, orz, drojdie si hamei.

… In Germania puteti bea apa de la robinet fara fierbere si filtrare suplimentara, fara teama pentru sanatatea dumneavoastra. Calitatea apei potabile din Germania este in prezent una dintre cele mai inalte din lume.

… marcile de automobile Audi, Seat, Scoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania si MAN apartin concernului Volkswagen.

… cel mai comun nume din intreaga Europa este Mueller. In Germania, aproximativ 320 000 de persoane traiesc cu acest nume.


News Reporter

1 thought on “Lucruri nestiute despre viata in Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *