De 

i4Job


… limba germana este larg distribuita pe internet. Aproximativ 6,9% dintre utilizatorii de internet vorbesc limba germana, iar 12% din cautarile prin motorul de cautare Google sunt facute in limba germana.

… locuitorii din Germania ocupa locul al doilea in lume pentru consumul de bere (dupa Irlanda) cu o medie de 119 litri de persoana pe an.

… Prima carte tiparita din lume a fost in limba germana. In 1455, inventatorul tiparului John Gutenberg a publicat in limba germana o Biblie care continea 42 de pagini. Acum, fiecare a zecea carte din lume este tiparita in limba germana.

… numarul de vorbitori de limba germana este de 105 milioane de persoane, iar aproximativ 80 de milioane de persoane o vorbesc ca o limba straina.

… cel mai adesea germanii isi numesc iubitele „Schatz” (comoara).

… In limba germana exista cuvantul „Drachenfutter”, care se traduce literalmente ca „mancarea dragonilor”. Deci, astfel numesc ei cadoul pentru sotiile lor – o cutie de ciocolata sau un buchet de flori – pe care sunt fortati s-l ofere, facandu-se vinovati de ceva, de exemplu, venind acasa
foarte tarziu si beat.

… in Germania exista mai mult de 300 de feuri de paine si cateva muzee ale painii.

… Cuvantul „ecologie” („Ökologie”) a fost folosit pentru prima data in 1866 de catre biologul german Ernst Hackel.

… Autostrazile germane sunt singura retea rutiera din Europa, pe care nu exista limita de viteza.

… pentru a merge la pescuit in Germania, mai intai trebuie sa terminati cursurile relevante, la care una din sectiuni va fi dedicata modului de a trata pestele prins, astfel incat acesta sa nu se confrunte cu chinuri inutile.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *