De 

i4Job


… limba germana este larg distribuita pe internet. Aproximativ 6,9% dintre utilizatorii de internet vorbesc limba germana, iar 12% din cautarile prin motorul de cautare Google sunt facute in limba germana.

… locuitorii din Germania ocupa locul al doilea in lume pentru consumul de bere (dupa Irlanda) cu o medie de 119 litri de persoana pe an.

… Prima carte tiparita din lume a fost in limba germana. In 1455, inventatorul tiparului John Gutenberg a publicat in limba germana o Biblie care continea 42 de pagini. Acum, fiecare a zecea carte din lume este tiparita in limba germana.

… numarul de vorbitori de limba germana este de 105 milioane de persoane, iar aproximativ 80 de milioane de persoane o vorbesc ca o limba straina.

… cel mai adesea germanii isi numesc iubitele „Schatz” (comoara).

… In limba germana exista cuvantul „Drachenfutter”, care se traduce literalmente ca „mancarea dragonilor”. Deci, astfel numesc ei cadoul pentru sotiile lor – o cutie de ciocolata sau un buchet de flori – pe care sunt fortati s-l ofere, facandu-se vinovati de ceva, de exemplu, venind acasa
foarte tarziu si beat.

… in Germania exista mai mult de 300 de feuri de paine si cateva muzee ale painii.

… Cuvantul „ecologie” („Ökologie”) a fost folosit pentru prima data in 1866 de catre biologul german Ernst Hackel.

… Autostrazile germane sunt singura retea rutiera din Europa, pe care nu exista limita de viteza.

… pentru a merge la pescuit in Germania, mai intai trebuie sa terminati cursurile relevante, la care una din sectiuni va fi dedicata modului de a trata pestele prins, astfel incat acesta sa nu se confrunte cu chinuri inutile.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.