10 motive pentru a invata limba germana!
De 

i4Job


Fara indoiala, fiecare persoana care invata limba germana are propriile motive pentru asta – cineva are nevoie de ea pentru a lucra, cineva vrea in viitor sa se mute in Germania, iar pur si simplu primesc o mare placere de la procesul de studiu.

In acest articol, vom enumera motivele mai mult sau mai putin obiective pentru care ar trebui sa studiati limba germana.

1. Limba germana – cea mai comuna limba din Europa

Limba germana este limba materna pentru cel mai mare numar de persoane din Europa. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece numai in Germania
exista 82,5 milioane de locuitori. Dar nu numai in Germania vorbesc limba germana, ea mai este si limba oficiala a Austriei, Elvetiei, Luxemburgului si Liechtensteinului. In plus, limba germana este limba materna pentru majoritatea populatiei din nordul Italiei, estul Belgiei, Olandei, Danemarcei si estul Frantei, in unele zone din Polonia, Republica Ceha si Romania.

Cunoiasterea limbii germane va va uni cu peste 120 de milioane de vorbitori nativi din intreaga lume, in plus, multi oameni invata limba germana ca a doua limba. Aceasta este a treia limba straina cea mai populara, studiata in intreaga lume si a doua cea mai populara in Europa si Japonia dupa limba engleza.

2. Economia Germaniei este foarte competitiva

Germania este centrul economic al Uniunii Europene. In 2007, Germania a fost lider îi exporturile mondiale. Tara a exportat bunuri in valoare de 940 miliarde dolari, chiar inainte Statele Unite ale Americii. Produsele germane sunt competitive si cereree este in crestere, excedentul comercial al tarii a atins cifra de 162 miliarde de euro in 2006 si continua sa creasca in fiecare an.

3. Cunoasterea limbii germane ofera posibilitatea de a face afaceri

Economia Germaniei ofera multe oportunitati de afaceri. Intreprinderile multinationale exista In intreaga Uniune Europeana si tarile din Europa de Est, unde limba germana este a doua limba vorbita dupa rusa. Companii precum BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa, SAP, Bosch, Infineon, BASF si multi altii au nevoie de parteneriate internationale. Japonezii, care au a doua cea mai dezvoltata economie din lume, au recunoscut de mult timp beneficiile pe care le va aduce cunoasterea limbii germane: 68% dintre studentii japonezi studiaza limba germana.

4. Germanii sunt inovatori

Tiparnita lui Gutenberg, descoperirea undelor electromagnetice de Hertz, dezvoltarea chimioterapiei de catre Ehrlich, teoria relativitatii a lui Einstein, crearea formatului de muzica MP3 de Brandenburg … de-a lungul istoriei germanii au trecut testul timpului, ei si acum raman in prim plan. Patru din 10 companii inovatoare din lume se afla in Germania si 12,7% din cererile de brevet de inventie revin Germaniei. Germania exporta mai multe produse de inalta tehnologie decat orice alta tara, cu exceptia Statelor Unite; mai mult de 600 de intreprinderi lucreaza in domeniul biotehnologiei avansate. Doar 115 dintre acestea sunt situate in München. Dresda a devenit un centru pentru productia de microcipuri cu mai mult de 765 de intreprinderi.
Luand in considerare contributia Germaniei la dezvoltarea inovarii, nu este surprinzator faptul ca doua treimi din targurile comerciale internationale din lume au loc in Germania (de exemplu, CeBIT si IFA).

5. Germanii cheltuie o gramada de bani pentru calatorii

Germanii pot nu numai sa lucreze, ci si sa se odihneasca. Germanii au timp si bani sa calatorească (in medie 6 saptamani de vacanta). Ce fac ei! Cu un neamt-turist te poti intalni oriunde, 3 din 4 vacante germanii le petrec in alte tari. In 2007, germanii au cheltuit 91 de miliarde de euro pentru calatoriile internationale, stabilind astfel un record. An de an, germanii cheltuiesc din ce in ce mai mult pe calatorii.

6. Exiasta un numar semnificativ de site-uri in limba germana

Din moment ce germanii sunt inovatori majori, prezenta lor pe Internet este foarte vizibila. Cu 8 milioane de domenii, domeniul german de nivel superior .de este pe locul doi doar dupa domeniul .com. Acest lucru face ca domeniile germane sa fie mai populare chiar si pentru domeniile cu extensiile .net, .org, .info si .biz.

7. 1 din 10 carti este tipărita in Germania

Aproximativ 80.000 de carti noi sunt publicate in Germania in fiecare an. Singura piata de publicare care produce anual mai multe carti este cea chineza si engleza. Conform numarului de cartii publicate, Munchen-ul este pe al doilea loc in lume dupa New York. Doar un mic procent de carti germane sunt traduse in alte limbi (de exemplu, aproximativ 10% in coreeana si chineza, 5% in limba engleza). Cunoasterea limbii ofera acces la un numar imens de publicatii in limba germana.

8. Patrimoniu cultural bogat din tarile vorbitoare de limba germana

Germania este considerată o tara a poetilor si ganditorilor: I.V. Goethe, T. Mann, F. Kafka, G. Hesse sunt doar cativa autori ale caror lucrari sunt faimoase. 10 premii Nobel in literatura au fost acordate autorilor germani, austrieci si suedezi. Lumea muzicii clasice este de neconceput fara numele de Mozart, Bach, Beethoven, Strauss si Wagner. Viena ramane si astazi un centru international de muzica. Incepand cu arhitectura magnifica a Evului
Mediu pana la cea avangardista Bauhaus, de la gravurile din lemn a lui Durer, la capodoperele expresioniste ale lui Nolde, Kirchner, Kokoschka toate au adus o contributie uriasa in lumea artei si arhitecturii.

Filosofia si stiinta la fel nu pot fi imaginate fara contributia ganditorilor germani. Filosofia lui Kant, a lui Hegel, a lui Marx, a lui Nietzsche si a multor altora a avut un impact imens asupra societatii moderne. Psihologii Freud si Jung au schimbat pentru totdeauna ideea comportamentului uman. Oamenii de stiinta din cele trei mari tari din Germania au primit numeroase premii Nobel in fizica, chimie si medicina.

Cunoasterea limbii germane va permite sa va familiarizati cu creatiile acestor persoane in limba originala si sa intelegeti mai bine cultura. Oricine este interesat de aceste domenii isi extinde automat cunostintele si abilitatile prin cunoasterea limbii.

9. Germania sponsorizeaza schimburile academice internationale

Sprijinirea inovarii si cercetarii din tara, germanii, de asemenea, recunosc faptul ca cooperarea si experienta internationala sunt esentiale pentru a pastra pe termen lung pozitia Germaniei in lume ca lider. Numai in 2010, serviciul Academic Exchange a sprijinit 67 000 de studenti, oameni de stiinta si studenti in studiile. 43% dintre acestia erau straini. Trebuie remarcat faptul ca, asemenea studentilor germani, studentii strainii inscrisi la facultati germane nu platesc taxe.

10. Limba germana nu este atat de complicata cum pare

Limba germana se scrie fonetic. Daca stiti sistemul de sunete, atunci stiti cum va fi scris cuvantul vorbit si cum va fi pronuntat cuvantul scris. Daca stii limba engleza, atunci ai avantajul de a invata limba germana. Limba germana si engleza moderna au provenit din limba germanica comuna, astfel încat acestea au anumite asemanari in vocabular si gramatica.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.