Medicii romani din Germania
De 

i4Job


Nu stiu de ce dar romanii din Germania cauta medici romani, indiferent daca sunt la sute de kilometri distanta de ei. Gasim medici romani in Munchen, Stuttgart sau Dortumund, deci nu trebuie sa ne miram, daca se stie ca 10% din medicii veniti in Germania sunt romani. Dar ce ma distreaza cel mai atre este ca Olguta Vasilescu este sigura ca se vor intoarce in Romania, dupa ce au crescut – pe hartie – salariile medicilor. Daca ma gandesc ca minimul brut al unui medic in Germania este 65.000 de euro pe an dar ajunge si pana la 285.000, ma indoiesc ca vor veni la promisiunile PSD.

Medicii romani din Germania

Ca sa ne fie clar, un medic rezident in Germania castiga 5.400 de euro pe luna – brut! Daca esti medic specialist ai urcat la 80.000 de euro pe an, iar daca esti medic primar ai deja 120.000 de euro! Cel mai mult primesc evident medicii sefi, de clinica, de sectie – ei sunt incadrati cu un brut de 280.000 de euro anual – cred ca este clar ca nu se mai intorc ei in tara sa vada cele cateva mii promise de Olguta Vasilescu.

Mai rau stau cadrele medii, care in tara au undeva la 2.000 de RON, iar in Germania are cel putin 38.000 de euro brut pe an. Oricat ai face socotelile, cu siguranta nu ajungi la 3 sau 4 mii de lei romanesti pe luna. Da, PSD-ul a facut gluma si a introdus in brut toate darile la stat, asa ca romanul are de fapt jumatate din brut in mana – adica net! Nu mai zic ca in Austria se plateste si mai bine, peste 2.000 de euro brut pe luna!

 

Medici romani


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *