Zece legi „ciudate” din Germania
De 

i4Job


In fiecare tara a lumii exista legi si reguli care strainilor le pot parea ciudate. In Germania, unele dintre aceste reguli sunt la granita intre ciudat si irational. Am facut un TOP zece din cele mai ciudate legi si reglementari din Germania.

1. Interzicerea conducerii unei biciclete in stare de ebrietate
In Germania, mersul pe bicicleta intr-o stare de intoxicare (mai mult de 1,6% de continutul de alcool in sange) se poate confrunta cu probleme grave. Pentru asta reprezentantii politiei rutiere germane nu numai ca iti pot confisca permisul de conducere, dar, de asemenea, de a te trimite la o examinare medicala si psihologica, pe care daca nu o treci risti ca autoritatie sa-ti anuleze in mod automat permisul de conducere. Restaurarea permisului de conducere poate dura ani de terapie inainte ca infractorul sa treaca cu succes un nou examen medical si psihologic.

2. Interzicerea mastilor la demonstratii
In Germania este considerata ilegala intrarea in greva sau demonstratie cu caracter politic intr-o masca. Legea spune ca nu li se permite cetatenilor sa-si ascunda fata in timpul unui protest. Prin urmare, cand mergi la demonstratie in Germania, este mai bine sa lasati acasa mastile – reprezentanti ai politiei va pot aresta doar pentru ele, inainte de a incepe sa aruncati cu oua in ei.

3. Interzicerea pernelor
Perna, conform legii in vigoare din Germania, poate fi asimilata cu o arma „pasiva”. Arma pasiva – acesta este un element folosit pentru a se proteja impotriva altor arme, asemanatoare cu vesta antiglont. Prin urmare, este mai bine sa va ganditi de doua ori inainte de a incepe o lupta cu perne cu un german, cel putin, sa nu-l bateti cu prea mult zel. Actiunile voastre pot fi considerate un atac.

4. In birouri sunt necesare obligatoriu ferestre
Conform legii germane, fiecare birou trebuie sa aiba „o bucata proprie de cer”, adica o fereastra cu o buna ventilatie. Legea in sine nu contine o formulare exacta, dar in conformitate cu legislatia muncii din tara, angajatorii au obligatia de a dota birourile, astfel incat viata si sanatatea angajatilor sa nu fie expuse la pericol, ceea ce in conformitate cu parerea germanilor nu se poate face intr-un birou fara ferestre.

5. Interzicerea lucrului cu bormasina in zilele de duminica
Germanii sau o atitudine foarte serioasa fata de weekend. Magazinele sunt inchise, oamenii se plimba lenea si nimic nu trebuie sa deranjeze odihna de duminica, in special burghiul care lucreaza dupa perete. In Germania este ilegal sa lucrati cu bor masina in orice moment al zilei de duminica. In plus, eliberarea gunoiului in recipientele de reciclare este strict interzisa in tara in anumite momente ale zilei.

6. Interzicerea cantatului la pian noaptea
Germanii sunt foarte atenti la linistea sa, prin urmare, similar cu situatia cu bormasina de duminica, in tara este strict interzis sa se cante la pian pe timp de noapte.

7. Interdictia de a refuza accesul la cosul de fum din casa
In Germania se spune ca unui cosar ii este mult mai usor sa intre in orice casa decat politiei. In tara se considera ilegala refuzarea accesului unui cosar in casa la cosul de fum, daca el sau ea cere acest lucru. Pentru prima data legea a fost introdusa in Evul Mediu, insa regula care este in prezent in vigoare in tara este inradacinata din cel de-al Treilea . Prin acordarea casarilor unui salariu fix si distribuirea lor pe districte, Hitler si-a asigurat loialitatea tuturor cosarilor tarii fata de Reich. Acest lucru insemna ca el putea sa se foloseasca de ei pentru a spiona cetatenii.

8. Tratamentul politicos cu ofiterii de politie
Daca tocmai ati inceput a studia limba germana, de la bun inceput invatati sa faceti o distincție clara intre expresiile «du» si «Sie» si niciodata nu le confundati intr-o conversatie cu ofiterii de politie germani sau alti functionari publici. In tara, este considerat interzis conform legii sa va adresati catre un politist cu ajutorul unui „du” informal. Aceasta este o eroare mai grava decat adresarea informala „Sie” si va poate costa o amenda impresionanta, o suma care poate ajunge la 600 de euro.

9. Interzicerea primului vers al imnului national
In Germania, este ilegal sa intonezi prima strofa din imnul national al tarii. Versetul, care incepe cu liniile „Germania, Germania mai presus de toate“, a devenit imnul national in timpul nazistilor in al treilea Reich si a fost interzis la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial.

„Deutschland Lied” este imnul national al tarii din 1922. Joseph Haydn a scris muzica pentru imn in 1797, dar cuvintele au fost scrise ulterior de poetul Augustus Heinrich Hoffmann in 1841.

10. Interzicerea berii produsa fara reteta
Fanii Oktoberfest-ului anual ce are loc la Munchen, vor fi bucurosi sa afle ca in interiorul zidurilor orasului München in timpul festivalului, in conformitate cu legea germana, li se permite sa foloseasca bere, preparata in conformitate cu reteta legiferata (ingredientele permise: apa, hamei, drojdie de bere si malt).


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *