Despre viata in Hamburg – Germania
De 

i4Job


Hamburg este capitala unui stat federal al Germaniei. Suprafata sa totala este mica, putin peste sapte sute de kilometri patrati. Dar regiunea are o importanta strategica pentru economia tarii. Capitala statului federal si singurul sau oras, Hamburg, este, de asemenea, portul prin care trece zilnic mai mult de douasprezece mii de nave din intreaga lume. Hamburg este situat in nordul Germaniei. Este al doilea oras cel mai populat din tara. Are mai mult de un milion si jumatate de locuitori. Mai mult de doua sute de mii de oameni vin aici zilnic sa lucreze in port. Zona acestei constructii este uriasa – 75 kilometri patrati.
In plus, Hamburg este centrul pentru dezvoltarea serviciilor bancare, de servicii si tehnologii de informare. Pe teritoriul orasului exista un numar foarte mare de consulate si reprezentante din diferite tari.

Despre viata in Hamburg – Germania

Hamburgul a fost fondat la inceputul Evului Mediu. De constructia sa pe raul Elba a fost s-a ocupat regele Carol cel Mare. El a vazut in aceast „oras de padure” o protectie de raidurile barbarilor si triburile slave. Primul nume al Hamburgului suna: Hammaburg. Aceasta se traduce literalmente – oras de padure.
Istoria orasului este destul de unica. Hamburg nu a fost niciodata un oras condus de regi sau printi. Doar o singura data pe parcursul existentei sale, Hamburg a cazut in dependenta indirecta a reprezentantilor dinastiei Holstein. Dar aceasta perioada a durat mai putin de un secol. La inceputul secolului al treisprezecelea, Hamburg a devenit un oras auto-guvernator. Si-a castigat independenta totala si nu a mai pierdut-o niciodata de atunci.
In ciuda faptului ca Hamburg a fost supus unor atacuri teribile si distrugerilor, au fost capabili de a pastra simbolul orasului. Aceasta este biserica lui Mihail, construita in stil baroc in Evul Mediu. Cel mai mare prejudiciul a fost cauzat Hamburgului in 1842, in timpul unui incendiu si in timpul celui de al doilea rozboi mondial, cand a fost bombardat de fortele de aviatie a aliatilor.

Hamburgul a reusit sa isi pastreze traditiile culturale si aspectul initial „verde”. Pe teritoriul acestui oras exista mai mult de 100 de parcuri. Multe dintre ele sunt specializate. Cele mai interesante dintre ele sunt: un parc cimitir si o gradina de plante si flori. CEntrul orasului este acum impodobit un lac unic construit – Alster, in jurul caruia este zona pentru sport. Aceasta zona este un fel de traseu pentru sanatate cu o lungime de sapte kilometri. Fanii pescari au posibilitatea de a inchiria o barca si uneltele si pescui in apele limpezi cu pesti de crescatorie. Pentru pescuit e necesar sa cumparati o cartela speciala.
Traditia unui stil de viata sanatos al locuitorilor din Hamburg se completeaza armonios cu dragostea lor fata de muzica, opera si teatru. Deja in 1678 a fost construit pe teritoriul orasului primul teatru de opera si balet. Aici celebrul isi punea piesele renumitul Handel. Cu doua secole mai tarziu, un alt compozitor cu renume mondial s-a nascut in Hamburg – Johannes Brahms.
In 1767, teatrul national al Germaniei si-a inceput activitatea permanenta in Hamburg. Si dupa cateva milenii, acest oras isi continua traditiile culturale glorioase. Pentru locuitorii si vizitatorii orasului, mai mult de patruzeci de teatre private isi deschid portile in fiecare zi. Exista, de asemenea, patru teatre de stat. Expozitii unice sunt prezentate spre atentia turistilor de muzeele din Hamburg. Cel mai mare dintre ele: Muzeul Alton si Muzeul de Etnologie.

In centrul orasului Hamburg nu exista nici o cladire istorica. Este un cartier de afaceri in care viata fierbe in timpul programului de lucru. Dar, in centrul lui, unde se afla lacul artificial, puteti intalni un numar mare de persoane, in orice moment al zilei.
In centrul orasului Hamburg se afla magazinele la moda si numeroase muzee. Turistii sunt interesati sa vada primaria. Aceasta nu este o cladire istorică, dar puntile sale de observare, ofera vederi panoramice ale lacului si orasului. Primaria se afla pe aleea de promenada inferioara a lacului Alster.
In stanga de cartierul central din Hamburg se afla Sanct George. Aceasta este o zona locuita de partea populatiei mai putin bogate. Exista o multime de emigranti din Europa de Est si Asia. Aici infloreste dependenta de droguri si crima agresiva. Pentru turisti nu este recomandat sa viziteze aceasta zona din Hamburg.

Herbert Straße este strada centrala din St.Paul. Anume aici in anii saizeci ai secolului trecut s-a dezvoltat puternica industrie a desfraului. Cu toate acestea, la sfarsitul secolului al XX-lea, profiturile obtinute din acest tip de activitate au inceput sa scada drastic. In acest sens, raionul si-a restabilit intr-o oarecare masura caracterul moral. Cu toate acestea, pana acum, cei mai multi studenti si saraci prefera sa se stabileasca aici. Acest lucru este rezultatul faptului ca locuintele aici sunt ieftine si destul de confortabile.
Oameni mai prosperi si mai respectabili prefera sa se stabileasca in alte parti ale orasului Hamburg. Cauza consta in faptul ca zona Sf.Paul este in continuare centrul vietii cluburilor de noapte. Pe teritoriul sau se afla intr-un numar imens de baruri, discoteci si alte locuri de divertisment. Fireste, acest lucru incalca ordinea obisnuita a vietii. Autoritatile orasului din zona Sf.Paul elimina restrictia privind modul de functionare a acestor institutii. Aici, industria de divertisment poate oferi servicii non-stop. In alte zone ale orasului, precum si pe intreg teritoriul Germaniei la ora 2 dimineata, toate barurile, restaurantele si cluburile de noapte ar trebui inchise.

Piata de peste din Hamburg este un loc special in care se vinde nu numai peste, dar multe alte produse. Principalul farmec al acestei piete sunt preturile scazute ale marfurilor. Cu toate acestea, programul de lucru al pietei de peste este strict limitat. El invita cumparatorii si vanzatorii numai duminica de la ora cinci pana la ora zece dimineata. Orice vanzare aici este o intreaga distractie. Tot comertul este o mare sarbatoare. Putin ce se cumpara. Mai degraba, piata pestelui este un loc pentru continuarea evenimentelor festive ale orasenilor, care prefera sa aiba o odihna furtunoasa in noaptea de sambata spre duminica. Pana la ora patru dimineata, toata lumea se distreaza la barurile si restaurantele din St.Paul, iar apoi se indreapta aici. La urma urmei, pe piata de peste exista intotdeauna o multime de muzica, zgomot, distractie si dispozitie excelenta. Vizita la piata este o traditie a orasului.
Dar exista o perioada in care piata de peste se transforma intr-un adevarat loc festiv. Acestea sunt zilele in care se sarbatoreste ziua de nastere a portului din Hamburg.

In Hamburg, exista un numar mare de muzee specializate diferite. Majoritatea apartin statului. Biletul de intrare nu este scump. Exista o oportunitate unica de a cumpara un asa-numit bilet de familie pentru a vizita toate muzeele din Hamburg fara restrictii. Printre muzeele acestui oras se numara si o galerie de arta. Aici puteti vedea tablourile expresionistilor si romanticienilor germani. Sunt prezentate de asemenea picturi, care dateaza din secolul al XV-lea pana in secolul al XX-lea. Muzeul este deschis in toate zilele saptamanii, cu exceptia zilei de luni.
Muzeul de istorie din Hamburg este un loc in care se vorbeste despre istoria originii si formarii acestui oras. Exista, de asemenea, colectii despre navigatia si constructia portului.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.