Munca in Germania
Ro 

i4Job


Teoretic incepand de la 1 ianuarie 2014, adica peste mai putin de doua luni, romanii ar trebui sa poata veni la munca in Germania fara a mai avea restrictii. Practic nu cred ca va fi asa, caci nemtii sunt foarte atenti atunci cand ofera ceva, chiar daca Uniunea Europeana „promite” mult mai multe. In consecinta, daca va doriti un loc de munca in Germania va sfatuim in primul rand sa invatati limba Germana.

Locuri de munca in Agricultura

Pentru a profita de ofertele de munca din Germania, puteti opta la gasirea unui contract in agricultura. Nu uitati ca aveti varianta EURES, o varianta legala de a gasi un loc de munca in Uniunea Europeana. Ar fi bine sa stiti ca in acest moment in Germania sunt inregistrati peste 3.138.000 de persoane fara un loc de munca, in consecinta chiar daca acesta este doar un mic procent din cei peste 81 de milioane de locuitori, acestia reprezinta deja aproape 4% din intreaga populatie. Prin urmare, varianta EURES este una foarte buna, va sfatuim sa va inscrieti pe site-ul oficial pentru a gasi un loc de munca in agricultura in Germania.

Daca munca in agricultura nu este ceea ce va doriti, exista oportunitati pentru soferii de tiruri, asistente medicale si medici. Inginerii care cunosc limba germana sunt si ei foarte cautati in Germania.

Pentru cei ce nu se incadreaza la cele de mai sus, raman ofertele de munca facute publice pe site-urile de angajare din Germania. Important: Primul pas atunci cand incepi munca in Germania este sa obtii permisul de munca si dreptul de sedere. Voi reveni cu cateva date legate de obtinerea celor doua documente necesare desfasurarii unei activitati remunerate in Germania in curand. Chiar si daca sunteti detasati de la o firma din Romania, tot aveti nevoie de un Permis de Munca in Germania!

Munca in Germania


News Reporter

1 thought on “Munca in Germania

  1. Romanii din Germania nu au nevoie de drept de munca daca vor lucra in domenii gen, gastronomie, hotelarie, agricultura, ingrijire batrani etc. In aceste domenii NU e nevoie de drept de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *