Romanii din Dortmund
Ro 

i4Job


In Renania de Nord-Westfalia se afla o comunitate destul de mare de romani, cea mai mare fiind evident in Dortmund, unul dintre cele mai mari orase din Germania. Din cei aproape 600 de mii de locuitori ce locuiesc in Dortmund, aproape 1000 sunt romani. Poate nu pare o comunitate prea mare, insa noi consideram ca merita toata atentia noastra, iata de ce o pagina speciala a fost dedicata acestei comunitati.

Desi cei mai multi au auzit doar de echipa de fotbal locala, Borussia Dortmund, orasul ofera destule alte obiective turistice. Pretul cazarii intr-un hotel din Dortmund este ceva mai mare decat in restul oraselor din Germania, probabil din acest motiv si turistii sunt ceva mai putini.

Acum trei ani cand am fost pentru prima data in Dortmund am vizitat gradina zoologica, mai ales ca voiam sa fac o comparatie cu cea din Bucuresti, cred ca va imaginati cam care a fost impresia. Apoi prietrnii nostri din Dortmund  ne-au dis sa vizitam muzeul automobilelor, care recunosc este ceva ce merita vazut macar odata.

Orasul are niste gradini superbe, Stadtgarten cum le zic localnicii. Pe seara am mers in Westfalenpark, un parc imens plin de verdeata si multa liniste. Am baut renumita bere fabricata in zona, cam amaruie dupa gustul meu, dar destul de ieftina.

La final invit pe toti romanii din Dortmund sa ne lase un semn ca au trecut pe aici, promitem sa facem o pagina dedicata locurilor de munca din zona, o alta pagina cu sfaturi utile si cu locuri vizitate de romani. Am auzit ca in Dortmund este cel putin un restaurant romanesc, asa ca dupa ce vom gasi adresa si vom lua legatura cu patronul roman, vom posta mai multe detalii.

romanii din dortmund


News Reporter

7 thoughts on “Romanii din Dortmund

  1. Ma numesc Sserban Calin, am 35 ani,locuiesc in Cluj si sunt de meserie maseur, de 12 ani si caut de lucru. Daca ma puteti ajuta si pe mine cu un job ar fi superb, ca si eu o sa va ajut pe voi cu sanatate. Numarul meu de telefon este 0758.638.347

  2. Ma bucur sa mai gasesc cate ceva de gen pe aici . Lucrez de 2 ani in Dortmund ca mecanic auto , si pot spune ca de acum am inceput sa mai prind cate ceva din toate legile si toate avantajele si dezavantajele care sunt. Trebuie stiut ca cine nu cunoaste macar putina engleza , ca sa nu mai zic de germana , nu are ce sa faca aici . Mai trebuie mentionat ca cine vrea sa ajunga la zi , cum s-ar zice la noi , cu toate cele ,cel mai indicat ar fi sa vina cu ceva bani in buzunar , fiindca e foarte greu la inceput deoarece nu toate merg ca pe roate de la inceput si atunci e bine sa sa fie la adopost macar putin , dar poate merita pana la urma , fiindca cu multa seriozitate si putin noroc se poate ajunge la un nivel de trai mai bun decat cel pe care-l avem in Romania . Multa bafta si toate cele bune !

    1. Salut Octavian, ma bucur ca ai dat de noi, si pentru ca am descoperit ca nu exista un grup al romanilor din Dortmund pe FaceBook, am decis sa facem noi unul, care cu siguranta ca se va dezvolta mai incet, pentru ca nu vrem sa adugam aiurea cunostinte ce nu au nici o legatura cu orasul, insa te asteptam si pe tine alaturi de noi.

  3. Salut. Mi am cumparat si eu o garsoniera in Dortmund. Urmeaza sa ma mut acolo. Spuneti mi si mie grupul de pe fb daca ati facut. O zi buna

  4. ma poate ajuta cineva cu un loc de munca in dortmund sau Eckenhagen, oare mai sunt romani care vor sa ajute o pers fara sprijin de nicaieri , daca ma ajuta cineva ofer comision din primul salariu ca inainte nu am de unde email kobra_kobra25@yahoo.com ( lucrez orice se cere , la animale, agricultura, ..) sunt o pers serioasa care vrea doar sa munceasca sa castige un ban cinstit

  5. Hallo! Incepand de luna viitoare voi fi si eu ..aproape de Dortmund, adica in Arnsberg. Sper sa aflu mai multe informatii de aici despre legi, obiceiuri, capcane sau oportonitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *