i4Job


In Renania de Nord-Westfalia se afla o comunitate destul de mare de romani, cea mai mare fiind evident in Dortmund, unul dintre cele mai mari orase din Germania. Din cei aproape 600 de mii de locuitori ce locuiesc in Dortmund, aproape 1000 sunt romani. Poate nu pare o comunitate prea mare, insa noi consideram ca merita toata atentia noastra, iata de ce o pagina speciala a fost dedicata acestei comunitati.

Desi cei mai multi au auzit doar de echipa de fotbal locala, Borussia Dortmund, orasul ofera destule alte obiective turistice. Pretul cazarii intr-un hotel din Dortmund este ceva mai mare decat in restul oraselor din Germania, probabil din acest motiv si turistii sunt ceva mai putini.

Acum trei ani cand am fost pentru prima data in Dortmund am vizitat gradina zoologica, mai ales ca voiam sa fac o comparatie cu cea din Bucuresti, cred ca va imaginati cam care a fost impresia. Apoi prietrnii nostri din Dortmund  ne-au dis sa vizitam muzeul automobilelor, care recunosc este ceva ce merita vazut macar odata.

Orasul are niste gradini superbe, Stadtgarten cum le zic localnicii. Pe seara am mers in Westfalenpark, un parc imens plin de verdeata si multa liniste. Am baut renumita bere fabricata in zona, cam amaruie dupa gustul meu, dar destul de ieftina.

La final invit pe toti romanii din Dortmund sa ne lase un semn ca au trecut pe aici, promitem sa facem o pagina dedicata locurilor de munca din zona, o alta pagina cu sfaturi utile si cu locuri vizitate de romani. Am auzit ca in Dortmund este cel putin un restaurant romanesc, asa ca dupa ce vom gasi adresa si vom lua legatura cu patronul roman, vom posta mai multe detalii.

romanii din dortmund