Orasele Germaniei – Dusseldorf
De 

i4Job


Dusseldorf este unul dintre cele mai moderne si dezvoltate economic orase din Germania, situat in vestul tarii. Este capitala regiunii Renania de Nord-Westfalia si unul dintre cele mai mari orase din regiunea Rin-Ruhr. Dusseldorf, impreuna cu Berlin, Hamburg, Munchen, Frankfurt pe Main, formeaza cele cinci orase in care este concentrata puterea industriala, economica si financiara a tarii. In plus, Dusseldorf se remarca prin viata de noapte si cumparaturi, arhitectura moderna si muzee, targurile si diversele evenimente culturale.

Geografia si clima in zona Düsseldorf

Düsseldorf este situat pe malul drept al Rinului, la confluenta raului Düssel, aproape in centrul regiunii Rin-Ruhr. Orasul face parte din cea mai mare zona metropolitana din Germania – Rinul-Ruhr si este situat in partea sa de sud. Relieful orasului este in mare parte plat. Cel mai inalt punct al orasului are o inaltime de putin peste 160 de metri deasupra nivelului marii.

Clima in Dusseldorf este temperata cu puternica influenta maritima. Vara este calda si umeda, iarna este blanda. Zapada cade rar. In total, in timpul iernii, zilele cu zapada sunt nu mai mult de cateva saptamani. Temperatura medie anuala este putin peste 10 grade. Ploile anuale sunt de 800 mm.

Informatii practice
Populatia este de aproape 600.000 de oameni.
Moneda este euro.
Limba oficiala este germana.
Viza este Schengen.
Fusul orar este +1, vara +2.
Oficiul de turism – Marktstraße / Ecke Rheinstraße. Deschis intre orele 10 si 18:00

Cel mai bun moment pentru a vizita – Düsseldorful poate fi vizitat tot anul.

Istoria
Prima mentiune scrisa despre Dusseldorf dateaza din secolul al XII-lea. Desi exista dovezi arheologice despre asezarile germanilor la confluenta raului Düssel din Rin, care dateaza din secolul V-VI. Dusseldorf a primit statutul de oras in 1288. Aceasta a fost precedata de o lupta grea cu episcopul de Köln.

La sfarsitul secolului al XIV-lea, orasul a devenit resedinta lui von Berg. Sub duci, orasul a fost extins semnificativ. In secolul al XVII-lea, Düsseldorf a devenit resedinta lui von Palatinate. In acel timp s-a construit activa, sunt ridicate fortificatii si ziduri. Adevarat, in ciuda acestui fapt, orasul a fost luat de francezi in prima jumatate a secolului XVIII in timpul Razboiului de Sapte Ani.

In timpul razboaielor napoleoniene, Dusseldorf devine din nou parte a Frantei. Dupa infrangerea lui Napoleon, orasul se intoarce in Prusia. La sfarsitul secolului XIX, Dusseldorf cunoaste o crestere rapida. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, 90% din oras a fost distrus in timpul bombardamentului. Düsseldorf este capitala regiunii Renania de Nord-Westfalia inca din 1946.

Cum sa ajungi la Dusseldorf
Dusseldorf este unul dintre cele mai importante centre de transport din Germania, avand unul dintre cele mai mari aeroporturi si statii de tren din tara. Aeroportul International Dusseldorf este al treilea ca marime din Germania si conecteaza orasul cu peste 150 de puncte din intreaga lume. Portul aerian este situat la 15 km de gara principala, la care se poate ajunge in 15 minute cu trenul urban (liniile S7 si S11, pretul biletului 2,5 euro) sau cu autobuzul. Aeroportul din Köln este, de asemenea, la o ora.

Gara principala din Düsseldorf este, de asemenea, una dintre cele mai mari din tara. Trenuri din aproape toate marile orase din Germania si Europa vin aici.

De asemenea, este convenabil sa ajungeti la Dusseldorf cu masina. Orasul este conectat cu numeroase celebre autostrazi – A3, A44, A46, A52, A57, A59.

Dusseldorf este un oras destul de mare, cu o infrastructura de transport buna. Transportul public este reprezentat de tramvaie, autobuze, metrou si reteaua de navete S-Bahn. Un bilet unic pentru 30 de minute costa 1,6 euro. Bilet pentru 90 de minute – 2,5 euro, zilnic – aproape 6 euro. Biletele pentru transportul public pot fi cumparate de la automatele speciale sau de la statiile de metrou.

Interesant este ca centrul istoric din Dusseldorf nu este foarte mare. Este usor si convenabil de studiat pe jos.

Cum poti face cumparaturi
Multe magazine mici sunt situate pe strada principala pietonala Königsallee. La intersectia Liesegangstrasse / Schadowstrasse, puteti gasi supermarketuri mari si retele de magazine. Iubitorii de moda ar trebui sa se indrepte spre Flingern. O piata mare de vechituri se afla la Aachener Platz, Ulenbergstraße 10.
Dintre produsele locale, sunt populare lichiorul Killepitsch, muștarul Löwensenf si berea locala Bottles of Altbier.

Mancarea si bautura
In Dusseldorf puteti gasi locuri pentru orice gust si buget. Cele mai mici preturi pentru mancare sunt in cafenele stradale, restaurante asiatice, corturi alimentare in centre comerciale si unitati cu bucatarie italiana.

Orasul este, de asemenea, renumit pentru barurile si viata de noapte. Multe unitati de acest tip pot fi gasite in Alstadt, care este numit in gluma „cel mai lung pub din lume”. In plus, zona Media Harbour este destul de populara. Cea mai obisnuita bautura este berea bruna locala.

Obiective turistice
Centrul istoric din Dusseldorf a fost distrus aproape complet in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Orasul vechi si atractiile sale au fost restaurate cu atentie conform documentelor istorice. Acum este unul dintre centrele vietii urbane, cu multe magazine, restaurante si este iluminat de felinare vechi cu gaz, ceea ce ii confera un farmec aparte.

Centrul istoric din Dusseldorf
Una dintre pietele centrale ale orasului vechi este piata castelului. In trecut, castelul era resedinta conducatorilor locali. In prezent, de la castel a ramas doar turnul. In varful sau se afla o cafenea cu vederi frumoase asupra Rinului. Tot pe piata se poate vedea o compozitie sculpturala interesanta, cu repere din istoria Dusseldorfului.

Basilica St. Lambert este cea mai veche cladire religioasa din Düsseldorf si una dintre cartile de vizita ale orasului vechi, construita din caramida in stil gotic. Daca mergeti de-a lungul strazii cu acelasi nume, la aproximativ 100 de metri, ajungeti intr-o mica piata linistita Stiftsplatz.

Faleza Rinului este unul dintre cele mai frumoase si populare locuri din Dusseldorf, un loc preferat pentru plimbarile cetatenilor si ale turistilor. Nu departe de bazilica St.Lambert este un ceas interesant care arata nu timpul, ci nivelul actual al apei din Rin.

Media Harbour este situat la marginea sudica a falezei. Acesta a fost port, care a devenit acum un loc la moda, cu baruri si restaurante. Reperul principal este Turnul inalt al Rinului. Barocul Karlstadt este, de asemenea, situat la sud de centrul vechi.

Primaria Dusseldorf dateaza din secolul al XVI-lea si se afla pe piata. Sculptura ecvestra este dedicata lui Johann Wilhelm, pe care orasenii il numesc Jan Wellem. Cu acest om s-a inregistrat o crestere rapida si cresterea orasului. Sculptura in sine este una dintre cele mai semnificative sculpturi baroce ecvestre din nordul Alpilor. Nu departe de primarie se afla sculptura „Baiatul abandonat”.

Dusseldorf
Orașele Germaniei – Dusseldorf


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.