Programare online pasapoarte Germania
Ro 

i4Job


Tot mai des vad persoane care ofera o programare online pentru pasapoarte in Germania, mai mult de atat, cer si bani pentru asta. Atentie! Amabasada si Consulatul Romaniei nu lucreaza cu firme intermediare, totul este gratis si transparent. Doar ca multi nu stiu cum sa faca asta. In acest scop exista un „Ghiseu consular online„, pe car e ebine sa-l vizitati. Este adevarat ca la noi romanii partea asta cu programatorii merge doar la televizor, de aceea anumite informatii se obtin destul de greu cautandu-le pe internet. Dar asta este o alta discutie, poate o sa revenim la ea cu alta ocazie.

Programare online pasapoarte Germania

Pentru a face o programare online la pasapoarte in  Germania la unul din consulatele Romaniei, va trebui sa alegeti serviciul de care aveti nevoie, in cazul de fata este evident ca veti alege eliberarea unui pasaport. Va trebui sa navigati pana la documente de calatorie, in mod normal ar trebui sa bifati ca sunteti cu domiciliul in trainatate – desi multi au pastrat si buletinul romanesc, dar asta este o alta discutie. Daca ati reusit sa faceti acesti pasi o sa vi se spuna si ce acte aveti nevoie sa aveti la voi, atunci cand va prezentati la ghiseu sa luati pasaportul. DA, dureaza destul de mult, asa ca va trebui sa faceti programarea din timp. Daca va grabiti, luati o foaie consulara, este gratuita si se da pe loc! Doar ca cu ea veti ajunge doar in tara, apoi va trebui sa va faceti un pasaport in tara ( sau la revenirea in Germania ).

De multe ori site-ul eConsulat nu prea merge, de aceea e de multe ori dificil sa va faceti o programare online pentru a obtine un pasaport sau orice alt serviciu consular. LA telefon e si mai greu, pentru ca nu prea au personal ( dispus sa-si faca treaba ), dar daca ai nervi de otel si iti place melodia de la telefon, ai baterie la telefon suficienta, poti incerca. Atunci cand raspund sunt amabili – sunt in Romania de fapt – te ajuta cat de mult pot ei cu informatii, deci daca ai nimerit in zua buna, cu siguranta te vor ajuta.

Recapitulam: pe site-ul www.econsulat.ro programare pasapoarte ai cam tot ce e nevoie ca sa-ti faci pasaportul, te programezi si alegi obtiunile corecte, apoi totul merge destul de usor!Va recomand sa va faceti un cont pe site, cel putin teoretic asta va ajuta la o alta solicitare, iar eu va zic din experienta ca tot o sa aveti nevoie de serviciile consulare.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *