Romanii din Bremen
Ro 

i4Job


Landul Brema este unul dintre cele mai mici landuri din Germania, avand o suprafata de doar 418 km² si o populatie de peste 660.000 de locuitori. Totusi capitala landului, Bremen gazduieste cateva sute de romanai [cel putin asa ne-a transmis noul nostru prieten Viorel ce locuieste de mai bine de 15 ani in Bremen]. Din acest motiv am creat si pentru acest oras – si land daca e cazul, o pagina separata, unde sa se posteze anunturi sau stiri locale.

Piata din Bremen

Cel mai cunoscut loc din Bremen este evident piata, aceasta fiind cea mai veche zona publica din oras. In mod evident este si locul unde romanii din Bremen se intalnesc in zilele de odihna, probabil ca o vor face si anul acesta cu ocazia sarbatorilor de iarna. Cel mai mult mi-a placut in Germania caledarul nemtilor de sarbatori, e mai mult rosu decat negru. Adica incepand cu luna noiembrie, undeva pe 22 – si pana in ianuarie, in Bremen este sarbatoare. Poate doar cei ce lucreaza la foc continuu sau curierat mai lucreaza in decembrie, restul sunt mai mult plecati in concedii.

Targul de Craciun din Bremen

Sper ca anul acesta sa primim cateva poze noi si indedite cu romanii din Bremen pe perioada targului de Craciun din localitate, singurul targ ce se mai tine in acest oras in locatia mai sus aminitita [ Piata Bremen]. Ar trebui sa stiti ca de fapt numele corect al landului este ”Orasul Liber si Hanseatic Brema”, despre acest lucru vom discuta mai pe larg intr-un articol viitor.

In imagine aveti gara centrala din Bremen, asa cum se poate citi si pe frontispiciul ei. Este locul pe unde in anii 90 au sosit in Bremen multi romani, locul de unde in 2011 am luat si eu ceva de mancare de Craciun, restul magazinelor fiind inchise.

Gara din Bremen
Gara centrala din Bremen


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *