Salariu minim in Germania in functie de meserie
De 

i4Job


Din 2015 in Germania exista un salariu minim pe economie, adica la fel ca si in Romania, nu poti fi platit mai putin decat prevede legea. Anul trecu de exemplu cel mai mic salariu in Germania era de 8,84 euro/ora – deci eu s-ar zice ca primesc leafa cam pe 3 ore de munca nemtesti – dar eu sunt redactor la www.DigitalPress.Info nu muncitor in Germania! de ce v-am spus gluma asta cu ce muncesc eu? Pentru ca in Germania pe langa salariul minim pe economie mai exista si un minim in functie de meseria pe care o practici.

Salariu minim in Germania in functie de meserie in 2018

Ca sa intelegeti bine ce va ziceam mai sus, desi salariul minim in 2018 este in German ia de dopar 8,84 Euro pe ora, in constructii nu poti primi mai putin de 11,75 euro/ora! Asadar nu e tot aia daca esti angajat la salubritate pe autostrada sau pe santier in constructii. daca esti calificat – meserias cum se mai spune, deja salariul minim este de 14,80 de euro pe ora, deci aproape dublu fata de minimul pe economie! ca pedagog deja ai mai urcat o treapta – deci cel mai mic salariu in invatamant este de 15,26 euro/ora.

Pentru cei ce muncesc in curatenie salariul este de minim 9,55 de euro in estul Germaniei si urca la 10,30 in vest si in Berlin. Atentie: daca sunteti angajati temprar, salariul minim trebuie sa fie de cel putin 9,49 euro/ora. Imporatnt: daca ati fost someri o perioda prea mare de timp, veti putea fi platit cu mai putin decat minimul pe ramura/meserie! La fel si daca nu aveti calificari si aveti sub 18 ani! Asadar inainte de qa va angaja verificati ce salariu minim exiosta in zona voastra – in vest si Berlin sunt salarii mai mari, in est mai mici – dar nu sub minimul pe tara!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *