Statele federale din Germania
De 

i4Job


Germania o singura tara – 16 state federale.

Si fiecare stat (land) are libertatea de a adopta legi locale. In acelasi timp, cele mai importante probleme strategice (apararea statului, politica monetara etc.) raman responsabilitatea guvernului federal.

Landul Baden – Württemberg – stat format la 25 aprilie 1952 in procesul de imbinare a celor trei terenuri. Situat in sudul Germaniei. Capitala este Sturgart.

Statul liber Bavaria este cel mai mare land din Germania si, in acelasi timp, una dintre cele mai vechi formatiuni din Germania, este situat in sud si sud-est. Capitala este Munchen.

Statul Berlin este landul Germaniei si, in acelasi timp, capitala sa. Situat pe malurile raurilor Spree si Havel, este situat in centrul Brandenburgului, din care nu a facut parte din 1920.

Landul Brandenburg – stat situat in nord-estul Germaniei. Capitala este Potsdam.

Orasul liber hanseatic Bremen este cel mai mic stat din Germania. Este format din doar doua orase, Bremen si Bremerhaven, care sunt impartite de teritoriul unui alt land – Saxonia Inferioara. Alaturi de Bavaria, este considerat una dintre cele mai vechi formatiuni din Germania. Situata in nordul Germaniei, capitala este Bremen.

Orasul Hanseatic liber Hamburg este cel mai mare oras port din Europa si este situat la confluenta raului Elba in Marea Nordului, in nordul Germaniei. Capitala este Hamburg.

Statul Hesse este un tinut situat chiar in centrul Germaniei, al carui nume provine de la stravechiul trib germanic al Hutilor. Capitala este Wiesbaden.

Statul Mecklenburg-Vorpommern – land pe coasta baltica, chiar in nordul Germaniei. Capitala este Schwerin.

Landul Saxonia Inferioara este al doilea cel mai mare land dupa Bavaria. Situat in nord-estul Germaniei. Capitala este Hanovra.

Landul North Rhine-Westphalia – landul este situat in vestul Germaniei, format in 1946. Capitala este Dusseldorf.

Renania – Palatinat – land situat in sud-vestul Germaniei. Pe teritoriul acestui land se afla cel mai vechi oraa din Germania Trier. Capitala este Mainz.

Saarland este unul dintre cele mai mici landuri din Germania, situat in sud-vest. Capitala este Saarbrücken.

Saxonia Free State – stat situat in estul Germaniei, unul dintre cele mai populare terenuri vizitate de turisti. Capitala este Dresda.

Saxonia – Anhalt – land situat in centrul Germaniei. Destul de multe locuri interesante. Capitala este Magdeburg.

Landul Schleswig – Holstein este situat in nordul Germaniei, pe coasta Marii Baltice si a Marii Nordului. Capitala este Kiel.

Statul liber Turingia – cel mai adesea acest landul este numit „Inima Verde a Germaniei”. Situat in centru. Capitala este Erfurt.

Date generale privind statele federale din Germania:

 


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *