Top 5 programe pentru mutarea in Germania
De 

i4Job


1. Au Pair
Programul de schimb cultural internațional, la care, de regulă, participă tineri de la 18 la 27 de ani, locuiesc în familii germane. Responsabilitățile lor includ: îngrijirea copiilor, animalelor de companie, treburile casnice minore, precum și plecarea în vacanță cu familia prin întreaga lume absolut gratuit și ca soră sau frate mai mare. Acest program este considerat unul dintre programele bugetare pentru mutare!

2. FSJ/BFD/ESC
Programe sociale al căror slogan este: „pentru sine și pentru ceilalți!”. Aceste programe invită persoane între 18 și 27 de ani (FSJ) și între 18 și 99 de ani (BFD/ESC). În plus, participanților li se oferă un salariu de până la 750 de euro, zile de vacanță, cazare și posibilitatea de a studia limba prin cursuri. Nu rămâne fără atenție o gamă largă de domenii: de la grija pentru oamenii de cultură, sport și ecologie. La finalizarea programului, toată lumea primește un certificat de voluntariat internațional, care deschide multe uși în întreaga lume!

3. Ausbildung
Un program de instruire destinat participanților de diferite vârste! Primirea unui salariu integral în valoare de la 900 € până la 1500 € (în funcție de specialitatea aleasă). Programul Ausbildung vă permite să vă instruiți cât mai mult posibil în viitoarea dvs. profesie, încă din momentul pregătirii. În funcție de contract, studenții studiază și lucrează un număr egal de zile în specialitatea pentru care învață. La absolvire, aceștia pot obține un loc de muncă atât în ​​locul în care au studiat, cât și într-o altă firmă, în condiții de egalitate cu cetățenii germani. Un fapt interesant: acest program are peste 400 de specialități diferite, așa că fiecare va găsi ceva pentru ei înșiși!

4. Studio
Program de licență în Germania. Educația la o universitate europeană se desfășoară pe o bază complet bugetară pentru absolut toată lumea! În plus, există posibilitatea de a munci și câștiga până la 20 de ore pe săptămână, de a primi sprijin social din partea statului, de a aplica pentru diverse granturi și de a participa la schimburi internaționale! La finalizare, toată lumea primește o diplomă germană de studii superioare și posibilitatea de a se înscrie la un program de master la orice universitate din Europa!

5. Duales Studium
Cu alte cuvinte, educație duală (muncă + studiu) la o universitate la care obții o diplomă de licență la absolvire! Plata salariilor se efectuează deja în timpul instruirii și se ridică la o sumă de 1000 €. După absolvire, poți lucra după specialitatea ta în orice companie din Europa pe care o alegi și de care ești interesat, iar salariul va varia de la 2500€ la 3000€! Acestea nu sunt doar oportunități deschise pentru o carieră stabilă, ci și pentru studii ulterioare, cum ar fi studii de master sau postuniversitare.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *