Cardul de la Commerzbank in Romania
De 

i4Job


Foarte multa lume ne-a pus intrebari despre cardul Sparkasse in Romania, dar iata ca acum am primit cateva zeci de email-uri legate de cardurile de la Commerzbank in Romania, daca se pot scoate bani de la bancomatele din tara, daca sunt comisioane mari, etc. Am decis sa ne documentam si sa raspundem la cat mai multe dintre intrebarile primite. Gasiti site-ul oficial al bancii aici. Daca nu stiti limba germana, apelati la cineva care pricepe 100%, sa nu faceti cine stie ce pocinog. Avantajele cardului? Kontoführungsgebühr [ adica comisionul de adminstrare = ZERO ], iar tot gratuit aveti si un card de debit atasat la cont [ Girocard  ].

Cardul de la Commerzbank in Romania

Aplicatia Online-Banking de la Commerzbank merge si in Romania si mi se pare ok. Trebuie sa stiti ca atunci cand folositi un ard de la Commerzbank in Romania [ ca de altfel orice card, inclusiv cele romanesti ] vei plati un comision. Asta in afara de faptul ca se va aplica o conversie valutara la euro – lei, pentru ca la noi asta soti din bancomat – RON. Nu este cursul oficial BNR ci un urs al bancii de la care soateti banii. Numai in cazul unui card Revolut nu aveti comision la retragere in limita planului pe care-l aveti.

Vestea buna este ca in cazul in care aveti un card de la Commerzbank si veniti in Romania il puteti folosi la fel ca si in Germania. Nu exista variante de carduri care nu merg la comerciant sau la bancomat. DA, depinde insa de cursul oferit de banca si de comisioanele aferente.

Atentie: Commerzbank nu are filiale in Romania, dar si daca ar avea asta nu va ajuta cu nimic, in orie tara filialele unei banci sunt de fapt banci locale, deci nu puteti sa aveti failitatile din Germania. Aceiasi situatie este valabila si in Austria sau oricare alta tara. Cititi contractul cu banca voastra, acolo este scris comisionul pentru tranzactii, limitele zilnice la plati sau extrageri de numerar.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *