Cardul de la Sparkasse in Romania
De 

i4Job


Am mai scris acum ceva vreme despre ce banci recomand in Germania, dar se pare ca lumea vrea sa stie despre cardul de la Sparkasse in Romania, ce comisioane sunt, daca se poate folosi, etc. Practic cei care inca se mai intreaba daca poti sau nu folosi un card nemtesc in tara noastra, fie nu au inteles ce este acela un card bancar, fie au si ei o chestie din aia de care am avut eu in primele sase luni de munca in Germania. Adica un card de la nu stiu ce banca, care nu era utilizabil decat la bancomatul lor. Nu stiu daca mai au si alte banci astfel de carduri, dar in general un card Visa sau Master Card poate fi folosit oriunde si oricand. Bani sa ai pe ele – sau ma rog, in cont.

Cardul de la Sparkasse in Romania

Unde cred eu ca este de fapt problema cu cardurile de la Sparkasse in Romania, sau de fapt cu orice fel de card din zona EURO – romanul vrea sa scoata valuta de la bancomat, ceea ce evident nu se poate, nici macar daca ai card romanesc. Asa e la noi, a fost odata posibil asa ceva, avea parca BCR-ul niste bancomate de unde puteai sa scoti euro. A trecut. Deci ati prins ideea? Vii in Romania cu ce fel de card vrei tu, dar scoti doar lei. Mai depinde acum si comisioanele bancare percepute pentru tranzactii si mai ales cursul la care se face schimbul. Aici te usuca romanii nostri, desi acum depinde si cati scoti si cum vezi tu sumele respective. Poate pentru unii 10 euro nu e o suma prea mare!

Sfatul meu: vino in Romania cu cardul de la Sparkasse la tine, sau de la ce banca ai tu contul, ca nu conteaza. Evident ca ar mai trebui sa stii ca exista si banci care fac parte dintr-o retea, deci ai parte de comisioane mai mici. Nu am auzit de comision zero sau de schimb la cursul oficial al BNR, de aia sfatul meu e sa vii cu euro la tine in buzunar. Nu ai probleme, mai ales ca in orasele mari ai curs de schimb convenabil. Schimbi cam cat crezi tu ca ai nevoie, daca-ti raman ceva lei prin buzunare, da-i la neamuri cadou, sau tine-i pana vii data viitoare!

Deci recapitulam: daca ai un card EC de la orice banca, e aiurea, se poate folosi exclusiv in Germania – sau asa era cand am fost eu anul trecut cu un astfel de card la mine. Daca tot te plimbi mereu intre Germania si Romania, poate ar fi bine sa ai si un cont deschis la o banca romaneasca, de preferat din grupul din care face parte banca ta din Germania. Asa poti transfera banii usor dintr-un card in altul, la costuri minime si la un curs cat de cat convenabil.


News Reporter

2 thoughts on “Cardul de la Sparkasse in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *