La ce banca sa imi fac cont in Germania
De 

i4Job


Odata angajat in Germania sau chiar si in cazul celor cu Gewerbe, vine vremea sa iti deschizi un cont la banca, dar la care sa faci contul pentru a plati cele mai mici comisioane? Eu va propun cateva: Sparkasse, Deutsche Postbank sau ING DiBa. Romanii din Germania recomanda Postbank pentru ca are cea mai mare retea de bancomate, de unde poti scoate banii fara comision. La fel si cu intretinerea contului, cei care au salariul mai mare de 1000 de euro lunar intat pe card nu platesc comisione pentru cont.

La ce banca sa imi fac cont in Germania fara comision de intretinere

Evident ca atunci cand ai un cont la banca vrei sa ai si facilitati, de exemplu sa ai internet banking si sa poti plati cu telefonul – asta se intampla cam la toate bancile, problema ramane la comisioane. Daca tin bine minte eu am avut contul la Volksbank, dar pentru ca abia sosisem in Germania si aveam Gewerbe mi-au facut un card cu care nu puteam plati la comerciant. Aici in Germania cand vrei sa-ti deschizi un cont este ceva mai mult de alergat, pe mine m-au programat a doua zi sa discut cu un consilier ( nu vorbeam fluent germana asa ca am discutat in engleza ).

Atentie pentru cei care muncesc cu Gewerbe in Germaia si pleaca la scurt timp de aici: NU lasati contul deschis la banca, o sa ramaneti cu datorii, ceea ce nu va fi tocmai placut daca veti reveni in spatiul Schengen. In Germania nu inchid contul automat, deci o sa aveti ceva de plata cand va sosi ziua nefasta!

Banca in Germania
La ce banca sa imi fac cont in Germania fara comision de intretinere


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *