Conditii de intrare in Germania luna februarie
De 

i4Job


Germania a ales sa-si inchida granitele datorita aparitiei a tot mai multe cazuri de infectare cu noile tulpini de SARS-Cov2, asa ca cei care vin din zone de risc nu mai pot intra pe teritoriul german. Romania este inclusa in zonele de risc de categoria a 3-a, deci cel putin teoretic cetatenii romani pot merge in Germania cu respectarea anumitor reguli si conditii. Cetatenii germani sau rudele acestora pot intra fara restrictii in tara. Permisiunea este acordata si celor ce au drept de sedere legala aici. Asadar cel putin cei care sunt inregistrati legal cu domiciliul in Germania nu trebuie sa-si faca probleme.

Conditii de intrare in Germania luna februarie

Totusi exista si cateva conditii pentru cei care vor sa vina in Germania in aceatsa perioada: sa prezinte un test negativ efectuat cu maxim 48 de ore inainte. Deasemenea trebuie sa se inregistreze online pe pagina www.einreiseanmeldung.de, ceea ce nu este prea greu avand in vedere ca exista inclusiv varianta in limba romana. Cei care tranziteaza Germania nu trebuie sa se inregistreze, daca nu depasesc 24 de ore pe teritoriul nemtesc. Vestea trista este ca soferii trebuie sa se inregistreze ( cel putin asa am inteles de pe site – ei nu sunt exceptati datorita incidentei mari ).

O veste nu tocmai buna este data transportatorilor: acestia pot imbarca doar persoanele care sunt exceptate de la intwerdictie, asadar dupa ce ca nu prea le-a mers treaba, acum le va fi si mai greu. Asta pentru ca multi romani nu si-au facut inca acte de sedere, altii vor sa mearga la munca si evident nu au o adresa de sedere in Germania. Macar iti faci testul si ai dreptul sa intri in Germania, chiar daca inainte iti faceai testul gratuit la intrare. Se pare ca s-au terminat si banii nemtilor, nu mai merge cum mergea!

Mai grav poate este faptul ca s-au introdus controale temporare la granita cu Austria si Cehia, deci nu va bazati pe noroc, respectati legile si mai ales nu va expuneti inutil la un drum atat de lung cum este cel dintre Romania si Germania. Noile reguli au fost puse in aplicare incepand cu data de 14 februarie, este posibil ca dupa un timp si la presiunea Uniunii Europene lucrurile sa se mai relaxeze.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *